Teroristul de la Burgas are un complice?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia bulgară caută un complice al teroristului sinucigaş de la Burgas. Complicele este posibil să aibă o bombă asupra sa, scrie presa bulgară şi cea israeliană.

Presa israeliană a difuzat un portret robot al presupusului complice al teroristului sinucigaş de la Burgas. scrie cotidianului bulgar „Sega".

Portretul robot a fost realizat de poliţia bulgară, care se teme că acest complice ar putea să aibă o bombă asupra sa. Ziarele din Israel susţin că numele complicelui este David Jepson, cetăţean american.

Locuitorii staţiunii bulgăreşti Ravda, nu departe de Burgas, le-au declarat ziariştilor că portretul robot a fost arătat deja de poliţişti, care presupun că eventualul complice se află încă pe litoralul bulgăresc.

Informaţiile nu au fost confirmate de oficialii bulgari.

În atentatul de miercuri, când un autocar cu turişti israelieni a explodat pe aeroportul din Burgas, după ce un terorist a plasat o bombă de trei kilograme de TNT, şi-au pierdut viaţa cinci israelieni, şoferul bulgar şi presupusul terorist. Alţi 33 de turişti au fost răniţi.

Ministrul de Interne Țvetan Țvetanov a declarat că atentatorul a folosit trei kg de TNT în atac şi că a încercat să închirieze o mașină, cu câteva zile înainte de atacul cu bombă, dar a fost refuzat pentru existau îndoieli asupra fotografiei sale de pe carnetul de conducere, spun polițiștii și angajații firmei de închirieri auto.

Imaginea atentatorului surprinsă de camerele de luat vederi din aeroport

Atacatorul avea un permis fals de conducere din statul american Michigan. Potrivit AFP, acesta era înregistrat pe numele Jacque Felipe Martin, din Baton Rouge, Louisiana, născut în 1987.

Afrodita Petrova, din partea companiei de închiriere auto a spus: „Era ras în cap aproape total, înfățișare de arab, piele de culoare închisă și vorbea engleză cu accent. Avea foarte mulți bani la el, în bancnote de 500 de euro și părea supărat", a spus femeia.

Ea susţine că bărbatul ar fi cel din imaginile difuzate de televiziuni, date publciității de autorități, dar ar fi purtat o perucă.

Înregsitrările video arătau un bărabt care se plimba prin terminal, cu o șapcă de baseball pe cap, cu părul lung și cu un rucsac mare în spate.

Bulgarii resping teoria cu celula Hezbollah locală

Premierul bulgar Boiko Borisov speră ca autorul atentatului de la Burgas să fie identificat în următoarele 3-4 zile.

„Vorbim despre o persoană care nu este cetăţean bulgar, a spus premierul. la rândul său, ministrul de Interne, Ţvetan Ţvetanov, a anunţat că există un schimb permanent de informaţii cu poliţiştii şi serviciile secrete din Israel.

Anchetatorii analizează mai multe piste, inclusiv posibilitatea ca atacatorul să fi avut mai mulţi complici, dar neagă faptul că o celulă locală a Hezbollah s-ar afla în spatele atentatului terorist. "Astfel de interpretări nu au fost luate în considerare sau discutate. Acum ne concentrăm asupra unor opţiuni realiste", a spus Ţvetanov.

Citeşte şi: Atentatul din Burgas denotă că jihadiştii au deschis un nou front în Balcani

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite