Accor se extinde pe piaţa de patru stele în provincie
0Proprietarii brandului Pullman vor să deschidă în următorii doi ani cel puţin o unitate Novotel, la Timişoara. Lanţul hotelier Accor, prezent pe piaţă prin intermediul brandurilor Novotel, Ibis şi Pullman, intenţionează să se extindă cu încă trei unităţi în provincie.
Reţeaua franceză, care a inaugurat recent hotelul Pullman din Bucureşti, vrea să deschidă în Timişoara prima unitate Novotel din provincie. Cel mai probabil, inaugurarea hotelului va fi făcută în 2011.
„Accor deţine un teren central în Timişoara pe care va ridica hotelul, dar încă nu a stabilit dacă va investi în dezvoltarea lui sau dacă va fi un contract de management”, a declarat Bruno Vinette, directorul general Pullman Bucureşti. În acelaşi timp, oficialii lanţului francez, prezent în România cu hoteluri de trei stele (Ibis) şi patru stele (Novotel şi Pullman), sunt interesaţi să pătrundă şi pe pieţele din Cluj-Napoca şi Braşov.
În cele două oraşe, Accor ar putea afilia unităţi hoteliere brandurilor Etap (două stele), Ibis sau Novotel. Alegerea provinciei în defavoarea Capitalei s-a făcut pe fondul preţului foarte mare al terenurilor din Bucureşti, care ar creşte investiţia totală necesară dezvoltării unui hotel.
Vinette a subliniat că în prezent, în Capitală nu mai este loc de încă o unitate de cinci stele. Tocmai de aceea, lanţul hotelier a decis ieşirea Sofitelului din România, care la nivel internaţional a fost reclasificat de la patru la cinci stele şi înlocuirea acestuia cu Pullman. Începând cu 2006, hotelul a fost inclus într-un program de renovare, pentru modernizarea celor 203 camere şi construirea unui restaurant. Acesta va fi deschis în luna septembrie. Tot în 2009 va fi renovat şi centrul de conferinţe al unităţii de cazare. În acest scop se vor investi 500.000 euro.
Deficitari pe segmentul de una şi două stele
“Acum, cea mai indicată investiţie în Bucureşti este cea în hotelurile de trei stele”, a mai spus managerul Pullman, care consideră ca în perioadele de recesiune, cea mai intensă activitate o au acest tip de unităţi.
Potrivit reprezentantului companiei, piaţa hotelieră din oraşele de provincie este deficitară pe segmentele de una şi două stele. Pentru că este un oraş cu o economie în creştere, oficialii Accor ar putea lua în calcul intrarea pe piaţa din Cluj a brandului Novotel. Hotelul ar fi a treia unitate sub această marcă de pe piaţa locală.
60% este gradul de ocupare vizat de Pullman anul acesta
Afaceri în scădere
Fostul hotel Sofitel, situat în zona Piaţa Presei Libere din Bucureşti, funcţionează de la începutul anului sub numele de Pullman. Hotelul a raportat anul trecut afaceri de nouă milioane de euro, în scădere de la 9,6 milioane de euro în 2007. În prima lună de la lansarea pe piaţă, Pullman a înregistrat venituri mai mici cu 30% faţă de ianuarie 2008. Gradul de ocupare a scăzut şi el cu 44%. La nivelul întregului an, conducerea hotelului aşteaptă un grad mediu de ocupare de 60%, cu 10% mai puţin decât anul trecut.
Acum, cea mai indicată investiţie în Bucureşti este cea în hotelurile de trei stele
Bruno Vinette, director general Pullman