Juriul „MasterChef“ a dat milităria jos din pod şi i-a pus în dificultate pe concurenţi cu o supă cremă de pere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţii americani de la baza Mihai Kogălniceanu care au gustat preparatele făcute de concurenţii „MasterChef“ FOTO Pro TV
Soldaţii americani de la baza Mihai Kogălniceanu care au gustat preparatele făcute de concurenţii „MasterChef“ FOTO Pro TV

În noul episod „MasterChef“, supa cremă de pere le-a dat mari bătăi de cap concurenţilor, mai ales lui Petrică, „cel mai de treabă ţigan“, după cum a fost numit de colegi, care a părăsit competiţia culinară. De asemenea, aspiranţii la marele premiu au făcut instrucţie culinară şi au găsiti pentru 250 de militari români şi americani, de la baza Mihail Kogălniceanu.

Show-ul a debutat cu proba Cutia misterelor, însă adevărata surpriză nu a venit atunci când au văzut ingredientele (peşte, mălai, ouă şi legume), ci când au aflat că ingredientul principal este „furtul“. Mai precis, fiecare concurent s-a văzut nevoit să fure câte un ingredient de la unul dintre colegi, dar fără a-l putea folosi, „o ilegalitate permisă“, după cum au catalogat membrii juriului regula. 

Cei care ţin la principii au fost poftiţi să-şi pună şorţul în cui, dar nimeni nu a fost dispus să renunţe la ocazia de a se răzbună, iar principala victimă a fost Paul Siserman, care a reuşit  să-şi supere, fără excepţie, toţi colegii în ediţiile precedente. Prin urmare a fost cel mai jefuit concurent.

Totuşi, nu a fost singurul, Rasty şi Ciprian fiindu-i colegi de suferinţă. 

După ce „furturile“ au fost comise, concurenţii au avut la dispoziţie 45 de minute pentru a crea un preparat demn de „MasterChef“ cu ingredientele rămase. 

„O să fie frenezia mămăligii“, a declarat chef Florin Scripcă (FOA), după ce s-a plimbat printre bancurile concurenţilor. 

   

Mămăliga moale cu ou şi sos de piersică şi ardei copt, a lui Rasty, mămăliga cu parmezan umplută cu sos de şofran şi gălbenuş de ou, preparată de Alexandra, şi salata de legume şi peşte cu sos de piersică, gătită de Tudor, au fost singurele preparate pe care cei trei chefi au dorit să le guste. La polul opus s-au aflat farfuriile prezentate de Mirabela, Odette şi Andreea. 

Şi dacă Alexandra a fost încurajată să nu mai treacă cu vederea sfaturile chefilor, iar Rasty să se străduiască mai mult să facă farfurii gustoase şi nu doar arătoase, Tudor a fost desemnat câştigătorul probei, primind laude din partea tuturor membrilor juriului. 

„Farfuria ta este pe gustul meu“, i-a spus chef Patrizia Paglieri, în timp ce chef Adrian Hădean a declarat că este unul dintre cele mai bune preparate pe care le-a gustat la „MasterChef“.

Pe lângă imunitate, Tudor s-a bucurat şi de alte avantaje: nu a mai gătit la următoarea porbă şi a avut ocazia să-şi pună în dificultate colegii, alegându-le preparatul pe care să-l gătească. Tudor a avut de ales între supa cremă de pere aromatizată cu şofran, semnată de chef Patrizia Paglieri, supa cremă de brânză a lui chef FOA şi supa cremă de păstârnac, preferata lui Adrian Hădean.

Concurentul a ales supa cremă de pere şi a reuşit să-şi încurce adversarii, mai ales că acestora nu li s-a spus ce ingrediente conţine preparatul (pere, smântână dulce, unt, lapte, şofran, ardei iute pudră, sare şi piper), ci doar au fost lăsaţi să o guste şi sfătuiţi să o reproducă întocmai. Isadora însă a pornit la drum cu un dezavantaj, întrucât chefii i-au oferit lui Tudor un nou avantaj – să ia blenderul unui concurent – şi, se pare, acesta i-a întors un „favor“. 

image

Concurenţii au fost puşi în postura de a juriza farfuriile colegilor FOTO Pro TV

Aspiranţii la titlul de „MasterChef“ au avut la dispoziţie 45 de minute, iar la final au participat activ la jurizarea tuturor farfuriilor. După şi-au pus supele în farfurii marcate cu numele fiecăruia, chefii le-au schimbat între ele şi i-au rugat să le guste pe toate şi să dezvăluie care este cea mia bună, cea mai proastă şi care le aparţine. 

Spre surprinderea juriului, doar cinci concurenţi au recunoscut mâncarea pe care au gătit-o, „o situaţie gravă“, după cum a remarcat Adrian Hădean. 

Supele făcute de Patricia, Andreea şi Isadora au fost desemnate cele mai bune, iar cea preparată de Petrică cea mai proastă, motiv pentru care a fost obligat să renunţe la şorţul „MasterChef“. „Cel mai de treabă ţigan pe care l-am cunoscut în viaţa mea“, a declarat Ciprian cu tristeţe în momentul în care a aflat că Petrică trebuie să părăsească show-ul culinar.  

Tudor şi Isadora, în schimb, au fost puşi în funcţia de căpitani ai echipelor în următoarea probă şi şi-au putut alege coechipierii. Aşadar, Isadora le-a ales pe Patricia, Alexandra, Andreea şi Odette, iar Tudor i-a vrut pe Rasty, Siserman, Mirabela şi Ciprian. 

În miezul nopţii, cei zece concurenţi rămaşi în competiţia „MasterChef“ au fost relocaţi la 200 de kilometri de Bucureşti, la baza militară Mihail Kogălniceanu, pentru a le găti prânzul

celor 250 de soldaţi români şi americani de acolo, proaspăt veniţi de la antrenament.

Astfel, concurenţii „MasterChef“ au făcut instrucţie culinară pe un adevărat teren minat, iar războiul între cele două echipe a început aproape imediat. Chefii şi-au făcut apariţia coborând dintr-un elicopter, în aplauzele bucătarilor. „În câteva ore veţi fi atacaţi de 250 de soldaţi flămânzi care s-au antrenat toată ziua“, i-a avertizat FOA. 

Unii dintre participanţi s-au declarat onoraţi, alţii au fost mai mult speriaţi de ideea că trebuie să gătească pentru durii militari şi mai ales îngroziţi de ideea că dacă vor pierde vor face instrucţie militară disciplinară. 

image

Chefii FOA şi Adrian Hădean le-au dat o mână de ajutor concurenţilor FOTO Facebook/ Pro TV

„Un soldat valoros rămâne valoros sub comanda oricărui căpitan“, le-a spus chef Adrian Hădean în încercarea de a le arăta că în bucătărie trebuie să lupţi alături de orice camarad. Mai mult decât atât, juriul i-a anunţat că şefii de echipe trebuie să facă schimb de...echipe. „Sper că nu v-am încurcat foarte tare“, a glumit Hădean, văzându-i pe unii dintre concurenţi dezamăgiţi de schimbarea neaşteptată. 

Echipa albastră, condusă de Tudor, a avut de gătit piept de curcan, salată cesar şi tiramisu, în timp ce echipa roşie, coordonată de Isadora, a fost responsabilă de raţa confiată, muşchi de porc şi must de ciocolată, pentru toate acestea concurenţii au avut trei ore. 

Isadora a dat startul unei certe cu Odette, crezând că aceasta din urmă i-a furat zahărul, după câteva minute de ciondăneală, şefa echipei roşii a realizat că, de fapt, Odette avea chiar mai puţine pungi de zahăr. 

Rasty a încercat să-i facă să zâmbească pe soldaţii americani – „Vreţi să mâncaţi după ora României sau după cea a Americii?“ fiind doar una dintre glumele concurentului –, dar s-a lovit de mina serioasă a acestora, de la care nu a reuşit să smulgă nici măcar un surâs.  

Cu 30 de minute înainte ca soldaţii să sosească, chefii FOA şi Hădean s-au văzut nevoiţi să-şi pună şorţurile şi să le dea o mână de ajutor concurenţilor. 

Dacă soldaţii au fost serviţi la timp, ce echipă a câştigat dificila probă şi pentru care milităria a fost dată jos din pod, urmăriţi mâine al doilea episod din „MasterChef“. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite