Ce facultăţi să urmezi ca să obţii un salariu bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Facultatile cu profil de inginerie software sau de limbi straine sunt cele ai caror absolventi isi gasesc cel mai repede un job bine platit, imediat dupa finalizarea studiilor, avand, totodata, sansa unei ascensiuni rapide in cariera.

„Politehnica, Cibernetica, Limbile Straine si chiar Medicina sunt acele facultati care garanteaza absolventilor ca vor gasi foarte usor un job, odata cu terminarea studiilor sau chiar din perioada acestora. In plus, acesti tineri sunt si cel mai bine platiti, inca din primul an de activitate”, a declarat Raluca Penes, HR coordinator Smartree.

Cu ce salariu intra in piata muncii un IT-ist

Astfel, potrivit acesteia, salariul unui absolvent al unei facultati cu profil IT poate incepe de la 3.500-4.000 lei net. In ceea ce ii priveste pe absolventii de Limbi Straine, cei care vor avea salarii foarte mari inca de la primul job vor fi cunoscatorii de limbi exotice. Astfel, comparativ cu vorbitorii de engleza, franceza sau italiana, ale caror salarii pot incepe de la 2.000 lei net, vorbitorii de limbi straine exotice pot ajunge la un venit lunar de 4.000 lei net.

„Dezvoltarea pietei locale de outsourcing pe mai multe domenii a adus aceasta nevoie de vorbitori de limbi straine cat mai diverse. Astfel, un tanar care vorbeste fluent suedeza, daneza, norvegiana, araba, japoneza sau chineza nu va cauta pentru multa vreme un job”, a mai spus Raluca Penes.

O alta categorie de absolventi de care piata muncii are mare nevoie sunt medicii. Acestia au mai multe optiuni dupa ce termina facultatea, avand posibilitatea de a se orienta catre sistemul de sanatate de stat, dar si catre sectorul privat. Acesta include spitalele si clinicile private, in care nivelul de remuneratie este mult mai atractiv decat in cazul celor de stat, dar si companiile farmaceutice.

Si absolventii de Agronomie au, in acest moment, sansa de a gasi intr-un timp foarte scurt un job platit foarte bine datorita numarului mare de investitori si a dezmortirii activitatii pe acest segment.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street,ro.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite