REZULTATE SIMULARE BAC 2014 Aproape jumătate din elevii de a XII-a au luat note sub 5. La clasa a XI-a situaţia este şi mai dezastruoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ jumătate din elevii de clasa a XII-a au luat note sub 5 la simularea examenului de Bacalaureat. Astăzi se afişează la avizierele şcolilor rezultatele de la simularea de Bacalaureat 2014. Corectarea lucrărilor s-a încheiat cu două zile mai devreme decât fusese stabilit, ceea ce ar putea influenţa rata de promovare, atrag atenţia mai mulţi profesori.

UPDATE Elevii de clasa a XII-a de la şapte licee din Mehedinţi au obţinut medii sub 6 la simulările bacalaureatului, promovabilitatea în judeţ fiind de 21,57 la sută. Mai mult, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că nu a fost înregistrată nicio medie de 10.

UPDATE: Ministerul Educaţiei Naţonale (MEN) a centralizat datele privind rezulatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul de Bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât şi pentru elevii clasei a XII-a, se arată într-un comunicat MEN.

Analizele efectuate până la această dată arată că elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română - 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă - 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) - 36,32%.


La Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Capitală, joi fuseseră deja livrate rezultatele de la clasa a XII-a pentru a fi afişate a doua zi. "Vineri le punem la avizier, dar din ce am văzut, rata de promovare este în jur de 80% la noi la liceu, iar cele mai multe probleme se pare că le-au avut la Limba Română", a declarat pentru adevarul.ro directorul liceului, Alexandru Constantinescu.

Rezultatele se vor discuta la clasă cu elevii pentru ca aceştia să înţeleagă unde au greşit şi să recupereze din materie acolo unde nu sunt suficient de pregătiţi. 

"Scopul simulărilor este să te antrenezi, să recuperezi, să vezi unde ai deficienţe şi să încerci să le corectezi", a spus încă de la început şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Elevii de a XI-a, luaţi pe nepregătite

La clasa a XI-a se pare că rezultatele sunt destul de slabe având în vedere că elevii nu au fost destul de motivaţi să înceapă pregătirea pentru Bacalaureatul din 2015 cu un an şi jumătate înainte de examen. 

"La a XII-a mi s-au părut lucrări bune, unele chiar foarte bune, cred că am avut doar 7-8 elevi care nu au promovat din lucrările pe care le-am corectat, însă la clasa a XI-a foarte mulţi elevi nu au mai abordat al treilea subiect, eseul", a spus profesoara de Română Iulia Pop, de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti, care a corectat lucrările pentru un alt liceu de top din Capitală. Ea mai spune că ar fi trebui să existe o miză care să-i motiveze pe elevi să înveţe mai bine pentru simulare, cum ar fi trecerea notelor în catalog, fiindcă mulţi elevi nu au luat în serios această testare.

Profesorii se declară însă foarte nemulţumiţi de decizia Ministerului Educaţiei de a scurta perioada de corectură cu două zile, anunţată pe ultima sută de metri. "Anul trecut am avut o săptămână în plus pentru corectură şi am avut doar clasa a XII-a. Anul acesta au schimbat regulile jocului în timpul jocului", a spus directorul adjunct de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti, Adrian Troie.

Şi profesorul de Istorie Corneliu Riegler de la Colegiul Naţional bilingv "George Coşbuc" atrage atenţia că, din lipsă de timp, unii profesori s-au grăbit să corecteze lucrările. "La Istorie sunt cazuri de genul: un elev care nu a rezolvat al treilea subiect, adică eseul, a luat nota 9 şi altul care a rezolvat totul, a luat 7", exemplifică profesorul.

Rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naţionale

Doar 48,8% dintre elevii prezenţi la simularea Evaluării Naţionale din acest an, care a precedat-o pe cea pentru Bac, au obţinut medii peste 5 la examenele din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a, respectiv 66,95% la Limba română şi doar 30,4% la Matematică.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a comentat în privinţa rezultatelor dezastruoase de la simularea Evaluării Naţionale şi a elevilor care nu au luat în serios testarea, ca nu cumva aceştia să simuleze nota 3 şi la vară.

Rata de promovare la Bac 2013: 57,69%

Anul trecut, procentul de promovare a examenului de Bacalaureat 2013 după cele trei sesiuni susţinute (sesiunea specială pentru participanţii la olimpiadele internaţionale şi în loturile naţionale, sesiunea iunie - iulie şi sesiunea august - septembrie) a fost de de 57,69%.

În cifre, peste 113.900 de candidaţi au reuşit să promoveze Bacalaureatul, dintr-un total de aproximativ 197.400 de participanţi.

Calendar Bacalaureat 2014

  •     10-12 iunie – Proba orală la Limba Română
  •     11-13 iunie – Proba orală la Limba maternă
  •     16-20 iunie – Proba de Competenţe digitale
  •     23-27 iunie – Proba orală la o limbă străină
  •     30 iunie – Limba şi literatura română (proba scrisă)
  •     1 iulie – Limba şi literatura maternă (proba scrisă)
  •     2 iulie – Proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie (probe scrise)
  •     4 iulie – Proba la alegere a profilului: Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie sau Sociologie (probe scrise)
  •     11 iulie – afişarea rezultatelor finale  

Remus Pricopie: 30% promovare la Matematică, un procent extrem de mic când ai subiecte de nivel mediu

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Rezultate dezastruoase la simulare. Mai puţin de jumătate din candidaţi au luat peste cinci

BACALAUREAT 2014 Ultima zi de examen. Subiectele de la Biologie, Geografie, Chimie şi Fizică, rezolvate la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Rezolvarea subiectelor de la matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Rezolvarea subiectelor la Istorie, la Adevărul Live

SUBIECTE BACALAUREAT 2014 Alecsandri şi Eliade la clasa a XI-a, Caragiale şi Rebreanu la clasa a XII-a. Rezolvarea subiectelor la Adevărul Live

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite