Mihaela Triculescu, preocupată de  modernizarea birourilor vamale, deşi site-ul ANAF nu funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii mai au la dispoziţie 10 zile pentru depunerea Declaraţiei Unice, exclusiv online, pe site-ul ANAF, lucru aproape imposibil având în vedere că site-ul nu funcţionează. Acest aspect pare însă neimportant pentru noua şefă a Fiscului, având în vedere că a urgentat modernizarea birourilor vamale, nu şi revizuirea site-ului astfel încât acesta să devină funcţional.

„Doamna Mihaela Triculescu, Preşedintele A.N.A.F., şi domnul Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, au semnat, la Bucureşti, Acordul de parteneriat pentru proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe graniţa România – Moldova, respectiv birourile vamale Albiţa – Leuşeni, Sculeni – Sculeni şi Giurgiuleşti – Giurgiuleşti”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova, 2014 - 2020, – Obiectivul Tematic 8 – Probleme comune în domeniul siguranţei şi securităţii”, a informat marţi ANAF.

 Scopul principal al proiectului este facilitarea traficului transfrontalier de persoane şi mărfuri prin creşterea eficienţei operaţiunilor de control vamal la frontiera externă a Uniunii Europene şi dezvoltarea cooperării vamale bilaterale între România şi Moldova. 

În cadrul proiectului, principalele activităţi prevăd realizarea de investiţii pentru birourile vamale din Albiţa – Leuşeni, Sculeni – Sculeni şi Giurgiuleşti – Giurgiuleşti, atât pentru partea română, cât şi pentru cea din Republica Moldova, respectiv: 

- reabilitarea şi modernizarea clădirilor din interiorul punctelor vamale; 

- modernizarea şi extinderea infrastructurii rutiere şi de control (căi de rulare interne, platformă de scanat, zid de protecţie radiologică, spaţiu de perfecţionare); 

- extinderea şi modernizarea echipamentului de control vamal specializat  şi a sistemelor de monitorizare şi supraveghere. 

Bugetul estimat al proiectului este de 10.000.000 Euro, distribuit egal între cele două autorităţi, cu o cotă de co-finanţare de 35,72% din totalul bugetului estimat al proiectului. 

        

Declaraţia Unică trebuie depusă până la 15 martie, inclusiv

Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice este data de 15 martie, dar oamenii tot nu se pot înregistra în Spaţiul Privat Virtual din cauza problemelor pe care le are site-ul. Consultanţii le recomandă să nu lase înregistrarea pe ultima zi.

site anaf nu functioneaza

Persoanele fizice care obţin venituri extrasalariale, al căror cuantum anual depăşeşte echivalentul a 12 salarii minime brute pe economie, trebuie să depună Declaraţia Unică până la data de 15 martie inclusiv, doar în format electronic, accesând Spaţiul Public Virtual al ANAF. 

„După cum vedeţi, nici astăzi nu poate fi accesat site-ul ANAF. Şi astfel de probleme sunt semnalate zilnic. Am ajuns să stăm cu ochii pe site şi să încercăm să ne logăm la nesfârşit, poate – poate vom reuşi să ne depunem declaraţiile”, scrie unul dintre consultanţii fiscali pe pagina de Facebook.

Potrivit ultimelor modificări aduse Codului Fiscal (art 122. alin. 1), contribuabilii care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, determinate în sistem real, au obligaţia de a depune declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor în vederea definitivării impozitului anual pe venit. 

Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se completează pentru fiecare sursă din cadrul fiecărei categorii de venit. Pentru veniturile realizate într-o formă de asociere, venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuită din asociere.

„Declaraţia prevăzută la alin. (1) se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată la alin (5) al aceluiaşi articol din Codul Fiscal.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite