Baletul „Spartacus“ vine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Balerinii ruşi aduc în mai multe oraşe din ţară spectacolul „Spartacus“. Cei mai cunoscuţi artişti ai Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova şi Moscow Classical Ballet vor evolua sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Baletul clasic în stil modern se joacă în două acte şi are ca fond sonor compoziţia lui A.I. Haciaturian. Libretul este semnat de Natalia Kasatkina şi de Vladimir Vasilev, după romanul lui Raffaello Giovagnoli.

63 de balerini vor îmbrăca peste 300 de costume, pentru a oferi un spectacol plin de culoare. Prim-solişti vor fi Artem Khoroshilov, Alexei Orlov, Nicholas Chevychelov, Lyudmila Doksomova, Victoria Smirnova şi Svetlana Lobanova.

Turneu naţional

Prima reprezentaţie cu „Spartacus“ a avut loc în 1956, la Leningrad, (actualul oraş Saint Petersburg) şi de atunci spectacolul a avut numeroase reprezentaţii în Rusia şi în întreaga lume.

În afară de Bucureşti, baletul va mai ajunge pe 12 iunie, la Braşov, în Sala Reduta, pe 14 iunie la Sibiu, în Sala Thalia, pe 15 iunie la Alexandria, în Sala Polivalentă şi pe 16 iunie la Iaşi, în Casa de Cultură a Sindicatelor. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite