valea barcaului - ultimele știri
Coşuleţele cu dulceaţă şi nuci sunt un desert deosebit de gustos şi uşor de pregătit. Reţeta este oferită cititorilor „Adevărul“ de către Ligia Alexandra Bodea, o tânără sălăjeancă pasionată de păstrarea şi promovarea tradiţiilor rurale.
Moşocoarnele cu brânză dulce sunt un desert delicios ce nu lipseşte din nicio casă de pe Valea Barcăului, judeţul Sălaj, în zilele sfinte de sărbătoare. Acest preparat tradiţional se pregăteşte după o reţetă păstrată de la bunici şi străbunici şi mer...
Proiect inedit pe Valea Barcăului: tabără de cusut ie pentru copiii din România şi Republica Moldova
Timp de o săptămână, 16 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani învaţă pe meleaguri sălăjene cum să îşi coasă propriile ii, urmând datini străvechi.
Banalele bombonele oferite ca mărturii invitaţilor de la nunţi şi botezuri nu mai reprezintă un dar de actualitate. Locul lor este luat, tot mai des, de alt gen de mărturii, iar din fericire unele încurajează producţia locală, având la bază produse n...
Micii producători din localitatea sălăjeană, adunaţi într-o întreprindere socială, au cucerit piaţa din România, dar şi de peste hotare cu un produs tradiţional, reînviat după zeci de ani: prune uscate umplute cu nuci.
Tinerii, firmele, ONG-urile sau primăriile din zece comune din Sălaj sunt chemate să scrie proiecte prin care să-şi dezvolte afaceri în agricultură ori în turism sau, după caz, să investească în agricultură. Proiectele vor fi selectate şi finanţate p...
Este concluzia tristă la care a ajuns Alin Prunean, directorul Fundaţiei AGAPIS din Zalău, care s-a întors zilele trecute de la IFE 2013 London, cel mai mare târg de produse alimentare din Marea Britanie.
Prinţul moştenitor al tronului Marii Britanii şi-a programat anul acesta, în luna iunie, o nouă vizită în România, ocazie cu care va vizita, în premieră, şi judeţul Sălaj. Prinţul Charles va merge pe urmele mierii şi a fructelor uscate produse pe Val...
A împărţit, gratuit, familii de albine, porci şi vaci la sute de familii din Sălaj, iar acum încearcă din răsputeri să găsească o soluţie la o problemă generală a celor ce încearcă să răzbească în această ţară: cum să îşi vândă produsele.
Mierea de la Valea Barcăului şi gemul de la Viscri, lansate ca şi produse exclusiviste la un târg de la Paris, aduc primii turişti în ţara noastră
Mierea produsă de localnicii de pe Valea Barcăului, cu un ambalaj ce îmbină luxul cu arta populară, a fost lansată luni, la Paris, în cadrul celei mai mari expoziţii de alimente din lume....