sarmalute - ultimele știri
Sărmăluțele, un fel de mâncare caracteristic nunților tradiționale românești, au început să dispară din meniuri, susțin bucătarii
O manifestare a avut ca scop promovarea artei culinare tradiţionale, culturii, tradiţiilor locale, producătorilor din această zonă a Neamţului şi a Moldovei, în general.
Preparatul combină aroma cărnii de vită şi porc cu gustul acrişor al frunzei de ştevie. Gustul este desăvârşit de un sos în care se pune printre altele ţelină şi smântână....
Preparatul îl regăsim în volumul „Carte de bucate mănăstireşti”, publicat de Editura Sophia, însă deşi este perceput ca o mâncare specifică pentru creştini, la origine este din gastronomia arabă, preponderent musulmană.
Preparatul îşi are originile în Dobrogea, având influenţe turceşti şi greceşti. Carnea de peşte este vedeta reţetei, iar pentru că gustul său este destul de slab, e nevoie de o alegere atentă a ingredientelor cu care o combinăm pentru a nu o estompa ...
Sărmăluţele dietetice le pot înlocui cu succes pe cele făcute în mod tradiţional, iar aportul de calorii este mult mai mic. Nutriţionistul arădean Dan Merişca prezintă pentru adevarul.ro o reţetă de sărmăluţe dietetice făcute în foi de viţă de vie.
Sarmalele sunt un preparat tradiţional apreciat în toată zona Balcanilor. Bucătarii explică de ce sunt mai gustoase atunci când sunt gătite în cantităţi mari.
Fiecare regiune a ţării noastre este, din punct de vedere gastronomic, un univers în sine. Ca să obţii cele mai bune sărmăluţe în foi de viţă, ar fi bine să le fierbi într-un vas de ceramică. Foile de varză sau de viţă-de-vie murate pune-le la desăra...
Cunosc persoane care ar mânca sarmale fie iarnă, fie vară, dar cu carne să fie. Vara, favorite sunt sărmăluţele în foi de viţă. Un deliciu culinar. Reţeta noastră de azi, inspirată de pe meleaguri dobrogene, este de sarmale cu carne de pui în foi de ...
În aşteptarea Crăciunului şi a festinului culinar din zilele de sărbătoare, te poţi bucura de aceste sărmăluţe de post, foarte delicioase.
Bătălie mare pe sărmăluţele aduse de o familie venită tocmai de la Umrăreşti. Oamenii au muncit toată noaptea pentru a face peste 1.500 de sarmale, care s-au epuizat în câteva minute.
Yang Xi a venit în Petroşani în 1996 şi a făcut eforturi pentru a se adapta stilului de viaţă românesc. În China era profesoară de matematică, în Hunedoara este om de afaceri. Îi place Deva şi îşi doreşte să trăiască aici toată viaţa....
Începând cu ora 20.00, la Restaurant Edy's este organizată, în premieră, o petrecere tipic românească....
Pavilionul românesc în formă de măr i-a fermecat pe chinezi. Jurnalista Mihaela Crăciun de la TVR Internaţional a povestit pentru “Adevărul de Seară” ce impresie produce pavilionul românesc în cadrul Expoziţiei Mondiale Shanghai 2010....
Au mai rămas mai puţin de trei săptămâni până la concertul pe care AC/DC îl va susţine în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, la data de 16 mai, iar organizatorii show-ului sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile....
Ionuţ a urmat cursuri la o şcoală de mecanici auto, dar a ales să se facă bucătar. La 24 de ani, tânărul a lucrat în cele mai exigente restaurante de lux din ţară şi stăinătate....