polifenoli - ultimele știri
Amăruie, albă, neagră, cu lapte, cu mirodenii sau cu alune, ciocolata este o delicatesă a lumii moderne, descoperită însă în urmă cu mii de ani.
La Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni este în curs de derulare un proiect de studiu privind comportarea unor specii valoroase de arbuşti fructiferi în condiţiile climatice din România, pentru a evidenţia speciile...
Dr. Mihaela Bilic, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a vorbit pe o reţea de socializare despre pătrăţelele amărui care ne fac să vedem viaţa în roz.
Un studiu realizat independent, dar finanţat de companiile europene de cafea arată că un consum moderat de cafea cofeinizată sau nu poate reduce riscul de sindrom metabolic....
Un nou studiu al cercetătorilor britanici a descoperit că persoanele care beau vin roşu au o diversitate crescută a florei intestinale în comparaţie cu băutorii de vinuri care nu sunt roşii sau de alte tipuri de alcool. Aceasta se traduce printr-o să...
Într-adevăr, ciocolata neagră conţine compuşi care oferă reale beneficii pentru sănătate şi o putem consuma fără să ne simţim vinovaţi, chiar şi în fiecare zi. Dar, ca de fiecare dată, cantitatea contează....
Din ce în ce mai populară în România, berea nefiltrată are mult mai multe beneficii pentru sănătate comparativ cu berea blondă, consumată bineînţeles cu moderaţie. Care sunt beneficiile berii nefiltrate, aflaţi din materialul următor....
Ceaiul verde – cunoscut şi ca ceai chinezesc – este mai puţin procesat decât ceaiul negru. Este o sursă foarte bogată de polifenoli cu proprietăţi anticancerigene....
O cană de cafea dimineaţa ne energizează, iar una de ceai seara ne ajută să ne relaxăm după o zi stresantă. După ani în care studiile au pendulat între avertismente şi promisiuni frumoase, noile cercetări par să arate că, indiferent de unde ne luăm d...
Dacă sunteţi un împătimit al exerciţiilor fizice şi al menţinerii unei greutăţi cât mai aproape de ideal, probabil că deja ştiţi ce rol pot juca grăsimile în organism. Alimentele consumate sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii, dar şi tipul de u...
Rubarba este o plantă de la care se pot consuma tulpinile colorate în nuanţe de roşu. Pigmentul acesta este capabil să stopeze creşterea tumorilor canceroase, demonstrează un studiu realizat de cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii Em...
Antioxidanţii sunt substanţe nutritive care provin din alimente şi care au rolul de a preveni şi încetini îmbătrânirea precoce. Antioxidanţii nu pot fi sintetizaţi de organism, de aceea este important să includem zilnic în dietă alimente bogate în an...
Regula potrivit căreia este bine ca legumele şi fructele să fie consumate crude nu este una general valabilă. Anumite vegetale, acum ar fi roşiile şi morcovii, deven mult mai nutritive după ce sunt preparate termic, potrivit specialiştilor în domeniu...
Consumul a trei ceşti cu ceai negru pe zi poate reduce riscul de îmbolnăvire de diabet. Băutura are ca efect scăderea nivelului de glucoză din sânge şi poate preveni şi ţine sub control diabetul de tip II, potrivit unor noi studii.
Dacă până acum evitai adăugarea usturoiului în prepratele culinare din pricina urmărilor nefaste asupra respiraţiei, acum te vei putea folosi fără emoţii acest condiment apetisant. Cercetătorii americani au descoperit ce alimente îi ajută pe oameni s...
Migdalele sunt un lucru necesar dietei tale, mai ales că te ajută să scapi de kilogramele în plus şi să ţii la distanţă bolile de inimă şi chiar cancerul. Aceşti sâmburi sunt plini de beneficii asupra sănătăţii, fiind introduşi chiar pe lista celor m...
Dieta mediteraneană este o armă cunoscută în lupta contra bolilor cardiovasculare, dar cât de eficientă este de fapt?...