gogonele - ultimele știri
Gogonelele murate pentru iarnă sunt delicioase şi pot fi folosite ca garnitură pentru friptură. Dacă nu le-ai pregătit până acum este momentul să o faci acum, întrucât nu ai nevoie nici de mult timp şi nici de multe ingrediente.
Dacă ai murături şi ţi-au rămas câteva gogonele, nu ar fi deloc o idee rea să adaugi în cămară şi câteva borcane de dulceaţă din roşii verzi şi lămâie....
Cu usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin, roşiile devin murăturile perfecte pentru fripturi, fasole sau alte mâncăruri ce pot fi asortate cu murături.
Cunoscute mai degraba pentru întrebuinţarea lor la pregătirea murăturilor, gogonelele sunt transformate de gospodinele iscusite într-o veritabilă delicatesă.
Pepenele se numără printre murăturile de sezon. Nimic nu se poate compara cu gustul dulce şi uşor acrişor, aceştia fiind perfecţi pentru a însoţi friptura....
Este vremea primelor murături, din care ne putem aproviziona încă de la începutul acestei toamne. Fermentaţia este grăbită de soarele puternic, astfel că în mai puţin de o lună putem savura cele mai gustoase gogonele şi castraveciori muraţi. Piaţa es...
Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne propune o ciorbă de gogonele cu carne oaie, potrivită pentru această perioadă a anului....
Toamna este anotimpul borcanelor cu murături, care mai de care mai colorate şi gustoase, făcute după reţete proprii sau împrumutate....
Suntem deja în perioada aprovizionării pentru cămară şi a preparării conservelor pentru iarnă. Sunt mai multe reţete pentru păstrarea legumelor pentru iarnă însă cea mai utilizată este prin murare, fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Cea din urm...
Cum ar arăta cămara pentru iarnă fără câteva borcane cu gogonele murate? Descoperă toate ingredientele unei reţete din bunici, care ne impresiona şi ne plăcea foarte mult!...
Ne-am obişnuit că gogonele sunt bune numai murate. Nimic mai neadevărat. Am uitat de cel mai simplu şi gustos care se poate face din aceste legume: gogonele prăjite. De ce ne place acest preparat uitat de mulţi? Vă lăsăm să descoperiţi singuri prepar...
Când suntem invitaţi la o masă festivă trebuie să ţinem cont de câteva reguli pentru a nu deveni ridicoli. Există o serie de sfaturi în cartea “Bunele maniere astăzi” pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un comportament adecvat atunci când ...
Garnitură de nelipsit iarna de la diverse preparate, delicioasele murături aduc numai beneficii organismului. Legumele dulci-acrişoare, pregătite toamna de orice gospodină, sunt adevărate medicamente deoarece conţin surse importante de vitamina C, A,...
Deşi consumate verzi sunt nocive pentru organism, deoarece conţin substanţe care pot afecta ficatul şi sistemul nostru nervos, murate, gogonelele fac adevărate minuni. Asta pentru că în timpul precesului de fermentaţie sunt inactivate toate reacţiile...
Cea mai simplă reţetă de murături, veche de când lumea şi pământul, pregătită de gospodinele din Bărăgan pentru iarnă este un deliciu. Gogonele verzi, care se simt bine în acelaşi recipient alături de alte roade ale toamnei, n-au nevoie pentru a-şi a...
Gospodinele reuşesc să facă dulceaţă aproape din orice, dar puţini şi-ar fi imaginat că legume ca ceapa, ardeiul iute sau ustoroiul pot fi transformate în delicatese dulci.
Culturile de roşii, ardei şi vinete au fost distruse anul acesta în proporţie de 50% din cauza ploilor. Legumele sunt puţine şi scumpe pe piaţă, iar oamenii vin se uită şi pleacă acasă cu plasa goală.