cristidobre - ultimele știri
Chef Cristi Dobre ”Ice” ne prezintă în articolul de mai jos reţeta unui preparat delicios din bucătăria occidentală. Este vorba despre coastele de vită rumenite la cuptor, care sunt nelipsite de pe mesele de la sfârşit de săptămână ale britanicilor.
Suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, iar gospodinele trebăluiesc în bucătării pentru a găti preparate dintre cele mai gustoase. Pentru a diversifica meniul sezonului, dominat acum de carnea de porc şi derivatele ei, bucătarul buzoian Cristi Dobr...
Lunga perioadă de post care precede sărbătoarea Crăciunului este un context numai bun de a deveni creativ în bucătărie, să faci minuni din puţinele ingrediente care-ţi stau la dispoziţie. O reţetă neobişnuită de post, alternativă la tradiţionala faso...
Gospodinele sunt în plin sezon de pregătire a conservelor pentru iarnă, de la zacuscă ori gemuri, până la acrituri, conservate în saramură sau oţet. Cei mai mulţi dintre noi respectăm propriile reţete, moştenite de la bunici, însă nu strică, ne sfătu...
Burgerul cât mai simplu este şi cel mai gustos, fără amestecuri din comerţ, condimente pentru carne tocată sau pentru sarmale. Dacă sunt respectate cantităţile la prepararea Greek Burger-ului, atunci aveţi garantată aroma unică a acestui produs.
Este vremea primelor murături, din care ne putem aproviziona încă de la începutul acestei toamne. Fermentaţia este grăbită de soarele puternic, astfel că în mai puţin de o lună putem savura cele mai gustoase gogonele şi castraveciori muraţi. Piaţa es...
Salata de vinete este unul dintre cele mai populare preparate ale verii. Gustoasă şi parfumată, este nelipsită de pe mesele românilor. E bine de ştiut însă că gustoasa legumă poate fi preparată şi altfel. De exemplu, sub denumirea de ”Vânătă umplută ...
Mâncărica de fasole în pâine cu coajă crocantă a intrat în reţetarul multor pensiuni şi restaurante cu specific tradiţional, la cererea turiştilor. Este uşor de preparat, poate fi de post sau de dulce, după preferinţele şi restricţiile fiecăruia.
Suntem deja în perioada aprovizionării pentru cămară şi a preparării conservelor pentru iarnă. Sunt mai multe reţete pentru păstrarea legumelor pentru iarnă însă cea mai utilizată este prin murare, fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Cea din urm...
Chef Cristi Dobre ne propune pentru zilele călduroase ale verii cel mai răcoritor aperitiv şi anume ”supa rece de castraveţi”. Pentru a o păstra săracă în calorii este indicat ca la prepararea ei să folosim iaurt grecesc în loc de orice alt tip de ia...
Bucătăria balcanică este bogată în produse din carne, care au în conţinutul lor numeroase condimente. Unul dintre produsele din această categorie, cu care grecii şi ciprioţii se mândresc, este cârnatul cu vin roşu şi coriandru, Kypriaka Loukaniko, o ...
Tradiţia spune că murăturile trebuie puse în prima jumătate a toamnei, cu excepţia verzei, care poate fi pusă la murat prin noiembrie. Este încă timp să ne facem rezerva de conserve, pentru că piaţa încă abundă de legume şi zarzavaturi proaspete. Dac...
Un experimentat bucătar buzoian, care de peste zece ani găteşte pentru străini în restaurante din Occident, ne învaţă să preparăm câteva meniuri pe bază de scoici, creveţi şi homari, dintre cele care bucură papilele gustative ale clienţilor din Marea...
Cristi Dobre, un buzoian în vârstă de 35 de ani, a muncit cu sârg în restaurante din toate colţurile bătrânului continent şi a ajuns să obţină diploma de bucătar-şef. A plecat de jos, curăţând cartofi şi spălând vase în Azuga, judeţul Prahova.