ceapa verde - ultimele știri
Solariile abundă în continuare de legume și verdețuri gata să fie culese. Salata, ceapa verde sau ridichile de la producătorii locali au prețuri un pic mai piperate decât cele din supermarket, însă producătorii lor spun că diferența este justificată.
Piețele abundă în această perioadă de trufandalele. Grădinarii din Băleni, județul Dâmbovița, care au și solarii, au produs salată verde, ceapă verde și ridichi mai ceva ca la început de vară. Bineînțeles, nimic nu se face fără muncă, dar răsplata este pe măsură.
Au apărut, în sfârșit, și la Brașov trufandalele. Legătura de ceapă verde costă un sfert cât kilogramul de ceapă uscată, verdeața este și ea destul de ieftină, iar leurda și urzicile sunt convenabile
Când este indicat să consumi ceapă verde, leguma care detoxifică organismul. Cine trebuie să o evite
Aliment bogat în vitamine şi sărac în grăsimi saturate, ceapa verde este ideală pentru detoxifierea organismului. Consumată seară, aceasta poate aduce o serie de neplăceri.
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de cel mult 4.000 de euro, plafonul maxim alocat pentru această schemă de sprijin fiind de 225 milioane de lei (45 milioane de euro), potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-...
Legumă care alungă microbii şi mănâncă zahărul din sânge, ceapa verde este un aliment care întăreşte imunitatea. Consumată crudă sau în diverse preparate, leguma deosebit de gustoasă are şi contraindicaţii.
În afară de faptul că dă salatelor un gust delicios, ceapa verde este şi un medicament de excepţie, folosit, fără întrerupere, de mii de ani. Ceapa verde conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu.
Este sezonul verdeţurilor, iar plăcinta de ceapă verde nu trebuie să lipsească de pe masa celor care iubesc gustul acesteia. Uşor de pregătit, preparatul poate fi servit cu ou sau simplă, în cazul persoanelor care ţin post....
Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. În plus, reglează glicemia şi este recomandată diabeticilor în cure de lungă durată. Consumată în salate şi mâncăruri, ...
Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a vă recăpăta tonusul, buna dispoziţie şi forma fizică, eforturile pe care le presupune o cură de slăbire fiind minime, iar rezultatele maxime. Creşterea temperaturii exterioare şi prelungirea per...
Este sezonul urzicilor, iar dacă v-aţi plictisit de celebrul piure, vă recomandăm tarta cu caşcaval şi ceapă verde. Deşi nu este cea mai rapidă reţetă, gustul merită orice sacrificiu de timp....
Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon vor fi sigure pentru consum, susţine Ministerul Agriculturii, precizând că Autoritatea Naţională Fitosanitară efectuează permanent controale in pieţe, supermarketuri si la producători.
Ministrul Agriculturii, petre Daea, a afirmat luni într-o conferinţă de presă că, din cauza temperaturilor scăzute, “trufandalele de primăvară” vor apărea mai târziu şi ar putea fi mai scumpe la început, dar piaţa se va regla.
Fiecare anotimp are specifice anumite alimente, care sunt sănătoase şi care îi oferă organismului substanţele nutritive de care are nevoie. Şi, pentru că am ieşit din iarnă şi am intrat în primăvară, iată care sunt superalimentele care nu trebuie să-...
Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. În plus, reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată. Consumată în salate şi mâncăruri, îş...
Renunţăm o vreme la mâncăruri cu carne, după festinul culinar din zilele de Paşte, şi încercăm să găsim tot felul de reţete deosebite, săţioase şi apetisante, aşa cum este această tartă cu roşii, busuioc şi ceapă verde.
Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. În plus, reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată. Consumată în salate şi mâncăruri, îş...
A început cel mai mare post din an, iar agricultorii din Băleni se grăbesc să îşi ducă marfa la piaţă. Trufandalele de primăvară sunt arătoase, gustoase şi mai ales sănătoase, iar pentru cei care ţin post sunt numai bune. Anul acesta s-a dublat produ...
Pâinea poate fi transformată foarte uşor într-un preparat savuros, cald şi aromat, numai bun de rupt în bucăţi şi devorat alături de un fel principal. Vă propunem o reţetă rapidă de pâine împănată cu ceapă verde, două tipuri de brânză şi unt, o delic...
Ceapa verde este una dintre bucuriile primăverii şi unul dintre medicamentele oferite de natură. O poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă....
Unii zic că nu se poate masă de Paşte fără stufat de miel. Aşa că vă oferim o reţetă de stufat de miel aşa cum a preparat-o chef Cristi Ghimpu.
Odată cu trecerea iernii, organismul resimte schimbările de temperatură. Se instalează astfel astenia de primăvară, o stare caracterizată prin lipsa de vitalitate şi oboseală generală.
Odată cu primăvara, alimentaţia noastră devine mai sănătoasă, fie şi doar pentru că încep să răsară multe legume care înfrumuseţează şi dau gust bun mesei de sărbătoare. Ceapa verde, spanacul, usturoiul verde, pătrunjelul, leuşteanul, salata sau carn...
Coada-şoricelului, pelinul şi propolisul pot fi soluţia la îndemână şi, totodată, ieftină, pentru eliminarea eficientă a dureroaselor bătături. Află ce alte remedii mai poţi folosi.