caltabosi - ultimele știri
Colaci, nuci, mere şi un pahar de vin. Cu asta se întâmpinau colindătorii cu ani în urmă. După ce intrau în casă, pe masă erau aşezate bucate alese, în general din porcul ce a fost tăiat de Ignat. Şi nu rămânea casă necolindată....
Tradiţionalul concurs internaţional de tăiat porci de la Napkor (Ungaria), ajuns sâmbătă la a XIV-a ediţie, a adunat sute de oameni atât din Ungaria cât şi din România. Echipajele din România au fost reprezentate de localităţileViile Satu Mare, Ardu...
Emisiunea „Dosarele DNA“ prezintă în această seară, de la ora 21:30, la Prima TV, detaliile anchetei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în urma căreia fostul ministru Decebal Traian Remeş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu excutare. Do...
Uliţele Muzeului Satului din Baia Mare au prins viaţă şi în acest an cu ocazia unei noi ediţii a manifestării “Crăciun în Maramureş”. În 20 decembrie, începând cu ora 10.00, la Muzeul Satului din Baia Mare s-a reconstituit o zi din ajunul Crăciunului...
Regretatul Radu Anton Roman a adunat de prin toată ţara, într-o singură carte, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, o serie de reţete care mai de care mai gustoase. Ne permitem din când în când să vă provocăm la un festin culinar, purtând semnătu...
Carnea de porc în viu costă la Cluj de la 8 la 10 lei kilogramul, iar în carmangeriile din pieţe, de la 17 la 30 de lei, kilogramul de carne. Slănina se poate cumpăra cu 8,6 lei kilogramul, iar jumările, cu 46 de lei kilogramul....
Judecătorii vor ca Decebal Traian Remeş să restituie şi şpaga primită: zeci de mii de euro, caltaboşii şi ţuica. Fostii miniştri au anunţat că vor ataca sentinţa....
Un melanj de obiceiuri specifice Micului Paris, ieşite parcă din paginile cărţilor de istorie, se mai păstrează astăzi doar în câteva sate de la marginea Capitalei. În Bucureştiul zilelor noastre, startul oficial al Sărbătorilor de iarnă este dat de ...
Vrâncenii merg la Festivalul „Pomana Porcului" pentru a se lăuda cu produsele făcute de ei, dar şi pentru a-şi împărtăşi secretele preparării porcului....
Cu două zile înainte de Crăciun, gospodinele pregătesc caltaboşii tradiţionali pentru masa festivă. Cea mai grea operaţiune este cea de verificare a intestinelor care urmează să fie umplute şi care trebuie atent controlate....
Săptămânal, din Dobrogea pleacă spre export camioane încărcate de cârnați, caltaboși, lebăr și tobă, care ajung în magazinele și în căminele românilor din Italia, Spania și Cipru.