afumatura - ultimele știri
Tocăniţa de iarnă după reţeta cunoscutului gastronom sălăjean Mircea Groza îmbină gustul deosebit al cărnii afumate cu aroma mirodeniilor.
Au mai rămas doar câteva zile din postul Adormirii Maicii Domnului, iar dacă nu ştii ce anume să mai găteşti până pe 15 august, îţi recomandăm o reţetă delicioasă şi foarte uşor de preparat: varză călită la care vei adăuga un ingredient secret pentru...
Ciorba de urzici cu afumătură şi mâncarea de urzici frecate cu mălai sunt două mâncăruri care se prepară extrem de rapid, cu puţine ingrediente. Pregătirea termică a urzicilor alături de legume şi verdeţuri este la îndemâna oricui pentru a obţine o m...
Preparatul este o reţetă de familie la mare trecere la români, reprezentând un echilibru între legume, precum varza, ceapa, roşiile şi ardeiul capia, şi ciolanul de porc, cârnaţi şi bacon....
Preparatul este specific Ardealului şi reprezintă o combinaţie delicioasă între legume, precum ţelina, morcovul şi ardeiul gras, fasole şi carnea afumată. Vom folosi oţet de mere sau de vin ca să acrim ciorba, care se drege apoi cu smântână....
Ţi-e poftă de o ciorbă savuroasă? Cu doar câteva ingrediente, puteţi obţine un preparat foarte gustos şi consistent, perfect pentru cei care iubesc afumătura.
Specialiştii au descoperit că multe preparate din carne conţin doar arome de fum şi o serie de conservanţi periculoşi. Pentru a cîştiga timp şi bani, unii procesatori de carne folosesc fumul artificial în locul afumării tradiţionale. Fumul lichid pot...
Păi să fie pe alese: supa sau ciorba, acrişoara sau dulce, de post sau cu niscaiva felioare de afumătura sau nişte jumări crocante, cu ptarunjel, leuştean sau tarhon. Başca cine vrea mai pune şi-o lingura de smântână deasupra, să fie bucuria maximă.
A venit toamna şi acum pieţele şi grădinile sunt pline de vinete, roşii şi ardei. Păi n-ar fi păcat, oare, să nu profităm de acest corn al abundenţei?
Ciorba este preparatul ideal în zilele de iarnă deoarece te încălzeşte şi-ţi edschide pofta de mâncare. Iar cea mai bună ciorbă pentru iarnă este cea de fasole cu afumătură, peste care presari pătrunjel proaspăt....
Atunci când iarna te ţine în casă şi îţi îngheaţă până şi pofta de mâncare, e bine să încerci să dregi meniul cu feluri noi şi gustoase de mâncare....
Carnea de porc afumată a fost dintotdeauna apreciată în Maramureş, iar iernile la ţară nu erau concepute fără acest aliment în cămară. Chiar şi în istoria mai recentă, afumătura era ”la loc de cinste” în bucătăria maramureşeană....
Una dintre ciorbele deloc uşoare este cea de cartofi în care folosim afumătura. Ingredientul care dă un plus de savoare este tarhonul, un condiment ce dă particularitate acestui fel de mâncare.
Este zemoasă, dulce şi nu are fibre. Sunt câteva dintre calităţile pentru care varza de Buzău este atât de apreciată de gospodine care o folosesc atât în salate, crudă, cât şi în mâncăruri. Pentru a profita la maxim de gustul ei, sătenii din zona Buz...
Maestrul culinar Gina Bradea, deţinătoarea unuia dintre cele bine cotate bloguri culinare scrise în limba română, ne dezvăluie câteva dintre secretele preparării slăninii afumate.
Şi vouă vă place pizza, nu? Păi, nu mai pierdeţi vremea şi faceţi cea mai gustoasă pizza, cea cu ciuperci şi afumătură!
N-am mai pregătit de mult o ciorbă de fasole cu afumătură. Dar acum cred că este momentul potrivit. Nu ai nevoie de multe ingrediente. Şi nu uita să fierbi fasolea în trei ape. În rest, totul este să urmezi paşii recomandaţi de noi....
Vine perioada ciorbelor de lobodă, a mâncărurilor de spanac şi a salatelor verzi, deci trebuie să profiţi de aceste verdeţuri foarte gustoase şi foarte sănătoase. Loboda este un foarte puternic antiinflamator şi poate calma durerile periferice. În pl...
Mai toată lumea a făcut măcar o dată în viaţă ciorbă de burtă. Însă ciorbă de burtă cu afumătură este o reţetă mai rar întâlnită, dar pe care vă provocăm să o preparaţi chiar azi.
Fără ciorba de fasole cu afumătură, bucătăria tradiţională românească parcă nu este completă. Reţeta de astăzi vă va aminti de mâncarea bunicii şi de dragostea cu care bunica pregătea mâncare.