acizi grasi - ultimele știri
Considerată ca fiind unul dintre cei mai sănătoși pești din lume, scrumbia de Dunăre este bogată în acizi grași Omega3, calciu, vitamina D și seleniu. De asemenea are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, ajută inima, creierul și ne ferește de depresie
Știm deja cu toții că orice dietă sănătoasă presupune și consumul de pește. Chiar și medicii recomandă peștele, datorită conținutului bogat de nutrienți și grăsimi nesaturate, sănătoase.
Experții descriu adesea midiile ca fiind un „depozit” de substanțe nutritive și sugerează includerea lor în dietă pentru o multitudine de beneficii pentru sănătate. Cu toate că sunt foarte hrănitoare, trebuie consumate cu moderație pentru evitarea unor efecte negative.
Producătorii din industria alimentară vor fi nevoiţi să limiteze conţinutul de acizi graşi din alimente şi în România, la un an după ce UE a adoptat un regulament similar, arată un proiect de lege adoptat marţi de Parlament.
În plin sezon de pregătiri pentru Crăciun, gospodinele îşi trec pe listă ingredientele pentru praparatele care vor umple masa de sărbătoare. Printre ele se află şi carnea de porc, cea mai consumată carne în această perioadă. În mod paradoxal, consumu...
Acizii graşi saturaţi sunt parte din categoria de grăsimi rele din care se regăsesc şi grăsimile trans, ce produc efecte adverse negative uriaşe pentru sănătate.
Persoanele care obişnuiesc să consume regulat peşte au un risc mai mic cu 12% de a face cancer colorectal pe parcursul vieţii, susţin unii oameni de ştiinţă....
Fructele de cătină albă sunt singura sursă vegetală pentru toţi acizii graşi omega şi conţin mai mult de 190 de substanţe biochimice....
Peştele rămâne unul din cele mai valoroase alimente, fiind o foarte bună sursă de acizi graşi, proteine, minerale şi vitamine. Există pe piaţă o mulţime de sortimente de peşte, iar somonul este considerat peşte foate sănătos, chiar şi cel de crescăto...
Grăsimile bune care se găsesc în peşte menţin sănătatea inimii în cazul adulţilor, dar are beneficii şi pentru copii, potrivit unui studio australian, citat de agenţia UPI....
Despre uleiul de peşte se ştie faptul că este foarte sănătos. Tu ştii care sunt motivele pentru care ar trebui să-l foloseşti?
Cercetători din Cluj lucrează la un proiect prin care vor să obţină, din biodiesel, produse care să îmbunătăţească viaţa precum Omega 3, acid citric - des întrebuinţat în industria alimentară - , plastic vegetal care se degradează mult mai repede. Ei...
În alimentaţia de zi cu zi, grăsimile vegetale sunt extrem de importante. Din păcate, deşi joacă un rol esenţial într-o dietă echilibrată, uleiurile, mai ales cel de măsline, sunt adesea falsificate. Chiar dacă produsul e mai scump nu înseamnă că e ş...
Folosit pe vremuri în special pentru proprietăţile sale laxative, uleiul de ricin prezintă multe alte beneficii pentru sănătate, în principal datorită concentraţiei mari de vitamina E sau de acizi graşi Omega 6....
Cunoscut îndeosebi pentru fibrele din care se face acea ţesătură vaporoasă şi răcoritoare, bună de purtat în zilele toride de vară, inul constituie o foarte bună sursă de fibre şi compuşi benefici pentru sănătatea umană....
Te-ai întrebat până acum ce beneficii au măslinele asupra corpului? Iată câteva dintre cele mai bun motive pentru care ar trebui să le consumi zilnic....
Dacă urmăreşti să ai o alimentaţie echilibrată, este bine să-ţi creezi un obicei din a citi eticheta nutriţională. Eticheta nutriţională a produselor alimentare îţi oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora....
Seminţele de chia conţin mai multe vitamine benefice şi minerale decât multe fructe, legume şi produse lactate, iar beneficiile lor sunt numeroase. Aceste seminţe sunt foarte indicate în curele de slăbire, dar şi pentru problemele digestive....
Acizii graşi esenţiali Omega-3, al căror rol vital în protecţia inimii şi sistemului nervos central a fost dovedit de numeroase studii ştiinţifice, se găsesc în combinaţie optimă în uleiul de ficat de cod, alături de vitaminele D, A şi E....
Tratamentele naturiste cu seminţe de cânepă sunt recomandate pentru prevenirea şi ameliorarea multor afecţiuni, printre care diabetul, hipertensiunea, colesterolul mărit, durerile menstruale şi tulburările neurologice, aceste seminţe fiind bogate în ...
Cercetătorii americani au identificat o nouă categorie de acizi graşi produşi de corpul uman care au efecte protectoare contra diabetului, iar această descoperire ar putea duce la obţinerea unor noi tratamente.
Ceea ce mâncăm influenţează, în mare măsură, starea podoabei capilare. Iată de ce este este important să ştim ce alimente să nu ne lipsească din dietă dacă vrem să prevenim probleme precum căderea părului....
Alimentele sunt cele care hrănesc organismul, îi dau energia necesară pentru a funcţiona în fiecare zi, dar acestea au şi un rol deosebit în tratarea diferitor afecţiuni. Descoperă ce fructe şi legume pot înlocui medicamentele....
Toate produsele fast-food, floricelele de porumb pregătite în cuptorul cu microunde, margarina şi aluatul pre-gătit pentru prăjituri conţin grăsimi trans-artificiale, unul dintre cei mai periculoşi factori care cauzează obezitate şi boli de inimă. Ad...
Acizii graşi Omega 3 sunt lăudaţi pentru beneficiile aduse sănătăţii, pentru o inimă sănătoasă şi o minte ascuţită. Însă noi studii pun la îndoială relaţia strânsă dintre Omega 3 şi sănătate.
Scade riscul contractării unor virusuri, oferă protecţie împotriva cancerului de colon, reduce nivelul colesterolului rău (LDL), conţine de cinci ori mai mult betacaroten decât morcovii, are mai mult de 50% proteine pure şi poate să echivaleze o masă...
Nu este nevoie să faci shopping compulsiv şi nici să mănânci tone de ciocolată atunci când eşti într-o dispoziţie proastă şi cauţi o soluţie. Există 5 alimente care te pot remonta. Pune-le la încercare!...
Mai puţin cunoscut în ţara noastră, uleiul de palmier este folosit pe scară largă pentru prepararea alimentelor. El prezintă avantajul rezistenţei la temperaturi înalte, pe care alte uleiuri utilizate la prăjit nu o au....