Bătălia reuniunilor politice. După socialişti şi PPE, liberalii europeni anunţă şi ei că vin la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul European
Parlamentul European

Grupul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European se va reuni la București timp de trei zile în perioada 15-17 octombrie 2012, a anunţat astăzi europarlamentarul român Norica Nicolai.

Reuniunea liberalilor vine înainte de congresul PPE - în prezent cel mai mare grup politic din Parlamentul European - găzduit la Bucureşti de Traian Băsescu şi formaţiunile care fac parte din Partidul Popularilor Europeni -PD-L şi UDMR. Detaliile reuniunii popularilor europeni au fost făcute publice la începutul acestei săptămâni.

Potrivit presei europene, Traian Băsescu ar putea fi ales în comitetul de conducere al PPE. Vezi detalii aici

În acelaşi timp, Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) programat să aibă loc la Bucureşti la sfârşitul lunii septembrie, conisderat o mare victorie politică de către PSD, a fost mutat în ultimul moment la Bruxelles.

ANALIZĂ Adevărul Europa: Cine a cerut să nu se ţină congresul socialiştilor la Bucureşti: Ponta sau lideri cheie ai PES?

Potrivit Noricăi Nicolai, liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a confirmat ieri seară că europarlamentarii liberali europeni se vor deplasa în România, peste o lună, pentru a-i susține pe liberalii români și pe colegii lor din USL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Liberali români: Comisarii PPE acţionează ca nişte activişti de partid

Norica Nicolai a mai precizat că a criticat intenția PPE de a reintroduce pe agenda plenară de la Strasbourg o dezbatere referitoare la România, așa cum a încercat, fără succes, imediat după suspendarea de către Parlament a președintelui Traian Băsescu. Următorul plen al Parlamentului European este programat în perioada 10-14 septembrie la Strasbourg.

„De ce trebuie să facem din România un caz? Noi am respectat Constituția, deciziile Curții Constituționale! Nu cred că această dezbatere ar fi utilă. PPE utilizează un dublu standard: în cazul Ungariei s-a arătat rezervat și chiar a sprijinit Guvernul de la Budapesta. În România s-a făcut un partizanat de campanie!Unde este echidistanța cerută de tratate comisarilor europeni? De ce comisarii PPE acționează ca niște activiști de partid?", a spus eurodeputata liberală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite