NODURI PESCARESTI - Ploile au golit juvelnicele
0Dupa ploile abundente din zilele trecute, pescarii abia asteapta sa se linisteasca apele ca sa poata merge la pescuit. In judetul Vaslui, pe raul Barlad, mai multi pescari s-au gandit ca, in apele
Dupa ploile abundente din zilele trecute, pescarii abia asteapta sa se linisteasca apele ca sa poata merge la pescuit. In judetul Vaslui, pe raul Barlad, mai multi pescari s-au gandit ca, in apele tulburi ale raului, vor prinde mai multi pesti decat de obicei. Ei si-au incercat norocul cu undita, iar cativa au "braconat" cu crasnice si chiar cu prostovoale. Ploua cu galeata si un pescar, dotat cu un prostovol, a strabatut 2 kilometri cu sase kilograme de plumb in spate, dar fara nici un folos. Doar doi bibanasi s-au agatat in plasa lui. Cei care au pescuit la undita pe barajul de la Solesti de pilda, situat intre Vaslui si Iasi, au fost mai norocosi. Nu i-a intrebat nimeni de permis sau de vreo taxa si s-au intors acasa cu cate 2-3 kilograme de peste. Alte balti pe care se poate pescui in Vaslui sunt Carja, Tanacu sau Moara Domneasca. Crapul, carasul si bibanul sunt speciile preponderente din aceste balti. In judetul Iasi, langa Vama Sculeni, se poate pescui la Cotul Morii, o balta populata cu crap, caras, stiuca, somn si biban. Aici exista o cabana si o baza de agrement, iar taxa este de 300.000 de lei pe zi, in limita a 5 kilograme de peste.
Langa Bucuresti, cel mai bine merge Moara Vlasiei
In unele balti din sudul tarii, carasul a depus icre si inca vreo 5-7 zile nu va trage, iar crapul, dupa cum se stie, e greu de gasit. La Hagiesti, in apropierea Capitalei, s-a prins doar ciortanica, de-o palma. Exemplare de 5-8 kilograme nu au mai cazut de doua saptamani incoace la Hagiesti, dar si atunci au prins numai cei care au reusit sa "planteze", cat nu i-au observat paznicii. Cea mai placuta iesire din zona Bucurestiului ramane la Moara Vlasiei. Se ajunge de pe DN 1, apoi la dreapta prin Balotesti si satul Moara Vlasiei. Aici, peisajul e splendid, balta este inconjurata de o padure de stejar si e "bordata" cu stuf. Se prinde caras si crap, iar pentru cei norocosi cade si stiuca. Taxa este de 500.000 de lei pe zi. In zilele insorite s-au prins si 13-14 kilograme de peste la patru lansete. Capturile de peste 5 kilograme se arunca inapoi in balta sau se platesc separat de taxa de intrare. Singura problema aici este ca nu prea ai sansa sa gasesti locuri. Balta este la mare cautare si, cel putin la sfarsit de saptamana, este exclus sa mai prinzi un loc daca nu ai ramas cu o noapte inainte sa ingheti in masina.