Ponta: Toţi membrii BPN ai PSD au ştiut de sistemul electronic de numărătoare paralelă
0Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că toţi membrii BPN al PSD au ştiut de sistemul electronic de numărătoare paralelă folosit la referendum şi, mai mult, i-au solicitat şi l-au încurajat pe secretarul general Liviu Dragnea să aibă un astfel de sistem.
Ponta a spus că social-democraţii au fost "invidioşi" pe PDL în 2009, atunci când democrat-liberalii şi Adriean Videanu au folosit un astfel de sistem, fiind "supăraţi" că PSD nu a avut şi el la alegerile prezidenţilale trecute un astfel de sistem.
"Sistemul electronic de verificare a prezenţei la vot şi de numărătoare paralelă care ne-a făcut atât de invidioşi în 2009 pe PDL şi pe domnul Videanu l-am discutat în BPN şi cred că-l cunoaşteţi cu toţii. Vă rog să înţelegeţi încă o dată că, dacă sunteţi de la PDL, aveţi voie să faceţi numărătoare paralelă, dacă nu sunteţi de la PDL este o infracţiune lucrul ăsta în viziunea unui procuror de la DNA. Dar nu are rost să nu spunem adevărul: am ştiut toţi, ba chiar l-am încurajat şi i-am cerut domnului Dragnea să aibă un asemenea sistem. Eram supăraţi că nu l-a avut şi în 2009, când l-a avut domnul Videanu", a spus Ponta, în debutul şedinţei BPN, la care a avut acces şi presa.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul, notează Mediafax.
Liviu Dragnea a declarat că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă "nişte învinuiri" în cazul privind referendumul, el urmând să revină "în următoarele două săptămâni" pentru a da o declaraţie.
"Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele şi fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informaţii cu ceea ce se întâmplă de la membrii săi", a declarat Liviu Dragnea.
Ulterior, DNA a informat că Liviu Dragnea, în calidate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori şi persoane cu drept interzis de a vota.