În vara asta, românii se duc în vacanţă la băi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunile balneoclimaterice cele mai solicitate de către turişti sunt Băile Felix, Ocna Sibiului, Sovata şi Geoagiu Băi. După un an de muncă, un sejur de relaxare şi de tratament într-o staţiune balneoclimaterică este una dintre cele mai bune metode pentru „încărcatul bateriilor“.

MAI CITIŢI ŞI:

Înghesuială la Târgul de turism
Hotelierii întârziaţi riscă sancţiuni
Haide un weekend la cabane în Bihor!
Turismul, o afacere pentru cunoscători
Oferte de concediu la jumătate de preţ
Bucureştiul, codaş la turism în Europa

Se apropie perioada concediilor. Dacă vă simţiţi foarte obosit şi vreţi să vă relaxaţi, puteţi alege pentru vacanţă una dintre staţiunile balneoclimaterice din România.

„În acest an, rezervările de vacanţe pentru relaxare şi tratament au crescut cu circa 12% faţă de anul anterior, ca urmare a programelor de reduceri şi a faptului că foarte mulţi tineri şi manageri, în special, au înţeles faptul că nu pot munci la nesfârşit şi că le trebuie, neapărat, cel puţin o săptămână de baie, masaje şi terapii“, a declarat Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Peste 60% din bilete, prin casa de pensii

Aproximativ 60% din biletele pentru tratament în staţiunile balneare sunt derulate prin Casa Naţională de Pensii. „În urma investiţiilor realizate şi care se vor mai face, vrem să atragem şi tinerii la odihnă şi tratament, pentru că nu trebuie să aşteptăm bătrâneţea, pensia, ca să mergem într-o staţiune balneoclimaterică“, a punctat Rădulescu.

Reprezentantul OPTBR şi-a exprimat dorinţa de a putea coopta în programele de turism şi casele de asigurare medicală, precum şi casele de pensii private, pentru a putea distribui şi aceste instituţii bilete în staţiunile de tratament.

În staţiunile balneoclimaterice din România vin, în fiecare an, aproximativ 200.000 de turişti străini, potrivit lui Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Patronatelor din Turism.

 „Străinii care vin în România pentru tratament sunt, în special, unguri, nemţi şi austrieci. România atrage turiştii cu staţiunile balneare, nu cu litoralul. Dacă vor mare se duc în Grecia, nu la noi“, a declarat Traian Bădulescu. România dispune de o capacitate de 30.000 de locuri de cazare în staţiunile de tratament.

Cât costă o vacanţă de şase zile?

Staţiune    Hotel 3 *    Vară 2009    Extrasezon

Băile Felix    Perla    440 lei    440 lei
Băile Tuşnad    Ciucaş    970 lei    880 lei
Ocna Sibiului    Salinas    1.000 lei    940 lei
Amara    Parc    1.390 lei    1.390 lei

Servicii incluse: şase nopţi de cazare pentru o persoană, în hoteluri de trei stele, cu demipensiune, acces la saună, piscină şi cel puţin trei proceduri zilnice de tratament.

Copiii până la şase ani beneficiază de gratuitate, iar cei cu vârsta cuprinsă între şase şi 14 ani achită 30% din valoarea unui loc de cazare.

Bucureştiul, staţiune balneară

image

Ministrul Turismului, Elena Udrea (foto), vrea să transforme Bucureştiul într-o destinaţie balneoclimaterică, dat fiind faptul că oraşul dispune de foarte multe izvoare de ape termale.

Pentru aceasta, însă, este nevoie de investiţii de sute de milioane de euro în infrastructură rutieră şi în spaţii de cazare şi baze de tratament. Potrivit ministrului, un grup de oameni de afaceri din Emiratele Arabe şi-au arătat, recent, interesul de a investi în turismul balnear din Bucureşti.

Tratamente la preţ redus

În cazul în care vreţi să beneficiaţi de reduceri, puteţi alege ofertele incluse în programele „O săptămână de refacere în staţiunile balneare“ şi „Decada balneară“.

Pentru aceasta, însă, ar trebui să vă grăbiţi, deoarece beneficiaţi de reduceri doar până la 30 mai.

Dacă nu puteţi să plecaţi în această lună, veţi putea obţine reduceri de preţ în perioada 1 octombrie-15 decembrie. Prin aceste programe, puteţi petrece o săptămână sau zece zile într-o staţiune de tratament, la hoteluri de maximum trei stele, la preţuri cuprinse între 200 de lei şi 750 de lei de persoană pe sejur.

Totodată, Casa Naţională de Pensii acordă, în acest an, 217.231 de bilete de tratament în staţiuni balneoclimaterice, în valoare de 318,7 milioane lei, care vor fi distribuite prin casele teritoriale de pensii. 

Un bilet pentru pensionari costă jumătate din cuantumul total net cuvenit al drepturilor de pensie, din luna anterioară a sejurului de tratament balnear.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite