VIDEO Faleza din Tulcea a luat-o la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheul s-a surpat pe o porţiune de 10 metri
Cheul s-a surpat pe o porţiune de 10 metri

Locul tradiţional de promenadă al tulcenilor arată jalnic. O porţiune din cheu s-a surpat în dreptul navei Republica, pe o suprafaţă de aproximativ zece metri pătraţi.

Potrivit conducerii filialei tulcene a Administraţiei Porturilor Dunării Maritime Galaţi (APDM), studiile efectuate relevă că porţiunea de faleză e afectată de reţeaua de conducte ce o traversează longitudinal.

Conducta vinovată

„Dacă problema conductei de apă potabilă a fost rezolvată deja de către Primărie, cea care face acum ca terenul să lucreze este conducta de ape menajere. Municipalitatea are un proiect privind reabilitarea acestei conducte, au fost date avizele necesare, fiind posibil ca fisurile care apar la aceasta să acţioneze asupra terenului", spune Dumitru Dache, directorul APDM.

Municipalitatea vrea să investească în zonă. „Facem demersuri pentru preluarea falezei de la Administraţia Porturilor Dunării Maritime ca să putem demara reabilitarea ei. Deocamdată, doar 20% din faleză a fost reabilitată, trebuie să recunoaştem că restul de 80% arată rău", explică primarul Constantin Hogea.

O zonă cu doi administratori

În prezent, administrarea falezei este asigurată de doi proprietari: Primăria deţine zona de faleză, iar APDM are în proprietate pe cheul. „Primăria este bine intenţionată prin dorinţa de a prelua şi cheul, pentru că astfel va exista posibilitatea de a atrage fondurile necesare pentru investiţia de reabilitare. Eu cred că problema este rezolvabilă, este posibil ca anul viitor Ministerul Transporturilor să-şi dea acordul pentru predarea cheului către municipalitate", este de părere directorul Dumitru Dache.

“Deocamdată, doar 20% din faleză a fost reabilitată, trebuie să recunoaştem că restul de 80% arată rău."
Constantin Hogea primarul Tulcei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite