Sindicatele au decis continuarea calendarului protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicatele au decis continuarea calendarului protestelor
Sindicatele au decis continuarea calendarului protestelor

Bugetarii continuă lupta. Liderii sindicali din sănătate şi educaţie au decis continuarea protestelor, în ciuda discuţiilor cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor şi Muncii, Gheorghe Pogea.

"Nu s-a rezolvat nimic din problemele pe care noi le-am anunţat. Potestele vor continua şi în perioada următoare", au declarat reprezentanţii sindicaliştilor.

Sindicaliştii din educaţie au precizat că se poate ajunge până la declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat dacă Executivul se va dovedi în continuare surd la revendicările bugetarilor.

Angajaţii din sănătate vor continua protestele deoarece de anul viitor nu vor mai fi plătite dublu orele lucrate sîmbăta şi duminica, a declarat luni, prim-vicepreşedintele SANITAS, Adrian Bârea.

"În sănătate, de la începutul anului şi până acum, există peste 24.000 de posturi libere, iar aplicarea măsurii de zece zile de concediu forţat ar pune în pericol siguranţa sistemului sanitar. Probabil că acţiunile de protest vor continua, vor exista mişcări de protest împreună sau fiecare în parte. Oricum pot spune că protestele în sănătate vor continua pentru că de la 1 ianuarie nu se vor mai plăti dublu zilele lucrate în weekend", a spus Bârea.

Liderul federaţiei SANITAS a adăugat că primul ministru Emil Boc le-a transmis reprezentanţilor Alianţei Bugetarilor că nu renunţă la aplicarea măsurii privind cele zece zile de concediu fără plată.

Ştirea se actualizează

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite