Elevii vâlceni au bântuit biblioteca de Halloween
0Adolescenţii au împrumutat costumele actorilor, devenind „fantome prietenoase“
CITEŞTE ŞI:
- Braşov: Ielele şi vampirii au pus stăpânire pe Castelul Bran (GALERIE FOTO)
Elevii de la Liceul Antim Ivireanul şi cei de la Grupul Şcolar Ferdinand I au sărbătorit ieri Halloween-ul la Biblioteca Judeţeană. Costumaţi în fantome, vampiri, prinţese sau trubaduri, puştanii au bântuit holurile bibliotecii animând atmosfera şi „înspăimântând“ vizitatorii. „Avem şi o expoziţie de dovleci sculptaţi. I-am făcut noi aseară şi în dimineaţa aceasta“, se laudă Andreea Mateescu, de la Liceul Antim Ivireanul, o veritabilă Cat Woman. Nici costumele nu au fost unele obişnuite. O parte dintre hainele şi măştile purtate de către unii copii au fost împrumutate de la actorii Teatrului Ariel, ne spun organizatorii manifestării, justificând astfel originalitatea personajelor întruchipate de cei mici. Costumaţiile inedite le-au fost puse în valoare de o paradă specială pe muzică de Halloween, în care fiecare personaj a încercat să fie cât mai înfricoşător.
Dovleci sculptaţi şi măşti fanteziste
Pe lângă rolurile interpretate de puşti şi costumele îmbrăcate de aceştia, elevii au prezentat şi o expoziţie de dovleci sculptaţi, dar şi măşti care mai de care mai fanteziste ori mai înspăimântătoare. „Am lucrat câteva zile pentru măştile acestea. Ne-am folosit fantezia şi imaginaţia, iar eu cred că au ieşit foarte frumoase şi interesante“, ne explică Ionela Prunea, o „fantomă prietenoasă“, aşa cum ne asigură că este.
Petrecerea elevilor de la cele două şcoli din Râmnicu Vâlcea a continuat cu dansuri şi cu o scenetă în care personajele de poveste devin furioase pentru că cei mici nu le mai citesc din cărţi.
120 de tineri au petrecut împreună Halloween-ul
Organizatorii spun că, în total, la bibliotecă au participat la petrecerea de Halloween peste 120 de copii, sala de spectacole a acestei instituţii fiind arhiplină. Nu au lipsit fotografiile de grup şi cele cu personajele preferate din poveşti: Albă ca Zăpada, Cenuşăreasa ori Crăiasa Zăpezii. „Astfel de manifestări vor mai fi organizate pentru că, aşa cum aţi văzut, cei mici s-au distrat foarte tare şi a fost şi un lucru educativ pentru ei. Au învăţat cântece, dansuri şi poveşti noi“, ne spune Carmen Spiegel, din partea Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul.