Experimente pe profesori, în laboratorul de fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celor 90 de profesori ai liceului din Vorona li s-a recoltat ieri sânge pentru analizele medicale obligatorii chiar pe băncile şcolii. Directorul a decis să transforme laboratorul de fizică

Celor 90 de profesori ai liceului din Vorona li s-a recoltat ieri sânge pentru analizele medicale obligatorii chiar pe băncile şcolii.

Directorul a decis să transforme laboratorul de fizică într-un cabinet medical improvizat. Eprubetele cu sângele recoltat au fost aşezate într-o cutie de îngheţată plină cu vată medicinală. De asemenea, controlul pulmonar s-a efectuat în staţia radio a şcolii.

„Riscurile sunt mari”

Acţiunea nu a fost autorizată de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP), care a intervenit şi a dat amenzi de 4.000 de lei atât pentru conducerea şcolii, cât şi pentru firma de asigurări Omniasig, care a organizat recoltarea probelor.

„Recoltarea sângelui nu se face oriunde pe stradă, în clasă, pe câmp. Sunt cadre didactice şi ar fi trebuit să ştie asta. Riscurile sunt foarte mari. Elevii şi profesorii se pot îmbolnăvi uşor de boli venerice, hepatită şi chiar SIDA”, a declarat Gabriel Oprişanu, directorul ASP Botoşani. De cealaltă parte, directorul Doiniţa Dos (foto) susţine că nu şi-a dat seama că greşeşte.

„Nu m-am gândit că este ilegal şi pun în pericol sănătatea colegilor mei”, a afirmat directorul. Laboratorul de fizică a fost închis pentru dezinfectare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite