Sugarul de şase luni de la spitalul Grigore Alexandrescu, a murit în urma unui şoc toxico-septic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sugarul de şase luni de la spitalul Grigore Alexandrescu, a murit în urma unui şoc toxico-septic
Sugarul de şase luni de la spitalul Grigore Alexandrescu, a murit în urma unui şoc toxico-septic

 Potrivit primelor rezultate ale autopsiei, cu privire la decesul sugarului de şase luni, produs la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, s-a produs ca urmare a unui şoc toxico-septic de etiologie neprecizată şi cu un punct de plecare neprecizat, a declarat miercuri, conf. dr. Cristian Curcă, directorul medical al IML "Mina Minovici", relatează Agerpres.

Conform declaraţiei directorului Cristian Curcă, analizele de laborator, care vor fi gata probabil în zece zile, vor stabili despre ce fel de virus este vorba şi care a fost locul de plecare al infecţiei, în legătură cu acest ultim aspect, precizând că el putea fi, în ordine, plămânul, meningele, gâtul. 

"Am recoltat toate produsele biologice pentru diagnosticul de laborator" a subliniat conf. dr. Cristian Curcă.

Decesul bebeluşului de şase luni a survenit luni după-amiază, când acesta se afla la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Iniţial medicul primar pediatru de gardă a crezut că este vorba despre amigdalită eritematoasă( "roşu în gât", în termeni populari). Li s-a eliberat părinţilor o reţetă pe bază de antitermice şi antibiotic, această afecţiune neconstituind un pericol din punct de vedere medical, copilul nu a necesitat internare, putând fi tratat la domiciliu.

În data de 27 iulie 2009, ora 16.32, copilul a fost adus de Ambulanţă la Unitatea de primiri Urgenţe în stare generală extrem de gravă, respectiv şoc comatos. S-a început imediat măsurile de resuscitare(intubaţie oro-traheală şi ventilaţie mecanică, administrare intravenoasă de soluţii perfuzabile, suport inotrop), care însă au rămas fără răspuns. La două ore după ce a fost preluat de medici, a fost declarat decesul. Pe toată perioada resuscitării, copilul a fost asista de un medic specialist urgentist, de un medic specialist de anestezie şi terapie intensivă şi de un medic specialist pediatru.

Conducerea spitalului nu a rămas indiferentă cu privire la acest caz, incepând o anchetă în dimineaţa zilei de 28 iulie, pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs acest eveniment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite