Victima lui domn’ Costel a furat o insulă - Revista presei interne
0Presa internă de astăzi scrie despre afacerile cotroversate de pe râul Olt, ieftenirea apartamentelor de la ultimul etaj sau pădurea de vile din Rezervaţia Repedea. Pritnre alte subiecte, Nicolae Dănilă poate candida cu uşurinţă la poziţia de cel mai bogat bancher din România, iar România va rămâne izolată pe piaţa europeană a cărnii de porc.
Victima lui domn’ Costel a furat o insulă.
Pe râul Olt funcţionează o „mafie a balastierelor”, în care sunt implicaţi afacerişti controversaţi, care pun în pericol poduri, baraje şi ecosisteme. onsiderat unul dintre cele mai bogate râuri din ţară în materie de agregate minerale, Oltul a devenit o sursă de înavuţire. Dovadă stă numărul balastierelor ilegale de pe râul Olt, care s-a dublat în ultimii ani sub privirile pasive ale autorităţilor judeţene. O explicaţie a acestei pasivităţi este aceea că balastierele ilegale aparţin unor controversaţi afacerişti sau oameni politici, scrie Evenimentul Zilei.
Terasa ieftineşte apartamentul cu 10%. Cumpărarea unui apartament situat la ultimul etaj este o opţiune pentru aceia care vor să achiziţioneze o locuinţă mai ieftină. Pe lângă preţul de strigare, care este, de cele mai multe ori, cu circa 15% mai mare comparativ cu preţul real de vânzare, cumpărătorii de apartamente vechi de la ultimul etaj mai pot negocia în favoarea lor un indice de 10% din preţ, pentru că cererea pe acest segment este mică. „Preţurile la apartamentele de la ultimul etaj din blocurile vechi sunt cu aproximativ 10% mai mici decât cele de la etajele inferioare“, ne-a spus Matei Maloş, director al site-ului MagazinulDeCase.ro. Cei care îşi caută o locuinţă se feresc de apartamentele de la ultimul etaj pentru că le este frică să nu le plouă în casă, potrivit Cotidianul.
Pădurea de vile din Rezervaţia Repedea. Rezervaţia naturală Repedea, Iaşi. Obiectiv de importanţă internaţională, inventariat de UNESCO. Cu aproape un secol în urmă, Grigore Cobălcescu, întemeietorul şcolii româneşti de geologie, a descoperit aici un bogat zăcământ fosilifer, vechi de 10 milioane de ani, ce demonstra existenţa Mării Sarmatice. În urma unor defrişări comandate începute acum câţiva ani de prinţii locali ai banului şi ai relaţiilor sus-puse, rezervaţia este astăzi parţial distrusă. Sătenii locului, cât şi orăşenii "iubitori de natură" dau astăzi lovitura de graţie, ducând la bun sfârşit opera de tâlhărire şi pângărire a locului, potrivit Jurnalul Naţional.
Cel mai bogat bancher român. La 58 de ani, Nicolae Dănilă poate candida cu uşurinţă la poziţia de cel mai bogat bancher din România. Şi asta pentru că averea lui Dănilă se ridică la cel puţin 25 de milioane de euro, potrivit declaraţiei de avere depusă ca membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), scrie astăzi pe prima pagină Ziarul Financiar. Dănilă şi-a început cariera acum 33 de ani, când imediat ce a terminat facultatea a fost angajat al sucursalei din Bucureşti a băncii americane Manufacturers Hanover Trust (fostă Chemical, fostă Chase, actualmente JP Morgan), unde a şi ajuns numărul doi în această instituţie, anunţă Gândul.
România va rămâne izolată pe piaţa europeană a cărnii de porc. România nu va relua exporturile de preparate din carne de porc de la 1 ianuarie 2010, în pofida asigurărilor date de guvernanţi, din cauza faptului că nu au fost luate măsurile obligatorii cerute de UE în privinţa combaterii pestei porcine. În cel mai bun caz, exporturile de preparate realizate în sistem lohn (cu materie primă din import) vor putea fi reluate din a doua jumătate a lui 2010, în condiţii stricte impuse procesatorilor de către responsabilii europeni, informează Gardianul.