România ajută Bulgaria cu 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pata de petrol de pe Dunăre care, în urmă cu câteva zile, ameninţa malul românesc al fluviului a dispărut aproape complet. Pericolul poate veni însă de pe partea bulgărească, unde nu s-a

Pata de petrol de pe Dunăre care, în urmă cu câteva zile, ameninţa malul românesc al fluviului a dispărut aproape complet. Pericolul poate veni însă de pe partea bulgărească, unde nu s-a intervenit aproape deloc.
Sârbii, dovediţi în laborator
Cele mai recente analize au arătat că în zona portului Corabia concentraţia de produse petroliere a scăzut sub 200 de miligrame la litru, sub valoarea prevăzută de lege ca fiind una de pericol. Cu toate acestea, se vor face în continuare analize pentru a putea demonstra că poluarea vine de la sârbi. Verificările vor viza identificarea comupuşilor constituenţi ai petrolului, iar rezultatele vor fi comparate cu cele de la probele luate de lângă terminalul de la Prahovo. Acestea vor fi gata în câteva zile şi vor fi realizate în Laboratorul regional al Direcţiei Apelor Olt.
Bulgarii au nevoie de ajutor
România va pune la dispoziţia Bulgariei un ajutor în valoare de 50.000 de euro pentru a putea îndepărta pata de petrol de pe malul lor. Directorul Administraţiei Apele Române, Mădălin Mihailovici, ne-a declarat că ajutorul va consta în materiale absorbante şi 200 de metri liniari de baraje plutitoare. "Bulgarii au fost prinşi total nepregătiţi. De aceea, prin hotărâre de guvern, le vom acorda acest ajutor. Toate materialele sunt pregătite şi le vom trimite după aprobarea de către guvern", ne-a declarat Mihailovici.
Poluare cu petrol de pe nava Rostock
Ieri, în timpul operaţiunilor de încărcare pe o barjă a unei secţiuni din epava navei Rostock, s-a produs o scurgere de produs petrolier dintr-o tubulatură a resturilor epavei. Din cauza curenţilor apei şi a vântului, s-a scurs o cantitate de circa 50-100 kg de produs petrolier, provocând o pată iniţială cu o lungime de 100 m şi o lăţime de 5-10 m. După intervenţia cu substanţe absorbante biodegradabile, poluarea a fost

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite