Hunedoara: Omul de zăpadă gigant se naşte la Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care se află, astăzi, în staţiunea Straja au ocazia să intre în Cartea Recordurilor.

Copiii şi adulţii deopotrivă se vor întrece în manevrarea bulgărilor de nea, în cadrul unui concurs de construire a oamenilor de zăpadă. „Vrem să intrăm în Guiness Book şi să facem un om de zăpadă de cel puţin şapte metri înălţime. Este o premieră pentru staţiunea noastră, pentru că în niciun an nu am avut atât de multă zăpadă ca acum, în prag de primăvară”, a declarat şeful Serviciului Public Salvamont Lupeni, George Resiga.

După terminarea concursului, turiştii pot să se distreze în voie pe cele cinci pârtii din staţiune, ale căror condiţii sunt cotate la cinci stele. În plus, au acces gratuit la telescaun. ,,Staţiunea este ocupată doar  în proporţie de 30 la sută, există din plin locuri libere pentru doritori. Aşteptăm ca, în cursul zilei de astăzi, numărul turiştilor să crească”, a adăugat George Resiga.
În staţiunea Straja, în zona schiabilă, stratul de zăpadă măsoară 50 de cm. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze în partea sudică şi centrală a Retezatului, întrucât există risc de avalanşă. ;

Vrem să intrăm în Guiness Book cu un om de zăpadă de cel puţin şapte metri
George Resiga, Şef Salvamont Lupeni

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite