Emisiunea “CineTePrinde” revine cu pelicule celebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În luna octombrie, la ProCinema vor fi prezentate filmele “Satyricon”, “Roma”, “Zorba grecul” şi “Poveste din cartierul de vest”, care vor fi prefaţate de Cristian Tudor Popescu. Filme de valoare regizate de nume celebre ale cinematografiei, precum Federico Fellini şi Mihalis, vor fi difuzate în emisiunea moderată de jurnalist.

Emisiunea "CineTePrinde", moderată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, revine la ProCinema şi le propune cinefililor o serie de filme valoroase regizate de personalităţi precum Federico Fellini, Mihalis Kakogiannis, Jerome Robbins şi Robert Wise. “Această emisiune îşi propune să prezinte numai filme valoroase”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru “Adevărul”.

Acesta a explicat că el face propunerile pentru peliculele care vor fi prezentate. “Eu aleg filmele, le propun celor de la ProCinema şi, în funcţie de posibilităţile financiare şi licenţe, le achiziţionează şi le difuzăm”, a mai spus moderatorul emisiunii “CineTePrinde”. Cinefilii vor putea urmări, din data de 4 octombrie, în fiecare sâmbătă, filme care au făcut istoria cinematografiei. Prima peliculă programată este "Satyricon", regizată de Federico Fellini.

Filme comentate de moderator

Muzica, tăieturile de montaj, replicile, ritmul interior al filmului sunt numai câteva detalii pe care prezentatorul emisiunii le va comenta. Acesta va face o introducere fiecărui film în parte, dar va realiza şi intervenţii în timpul difuzării peliculei. Scopul este acela de a “trăi filmul împreună cu telespectatorii ProCinema, chiar dacă aceştia sunt sau nu de acord cu opiniile moderatorului”.

Seria începe cu un SF

Nominalizat la Oscar şi la Globul de Aur, "Satyriconul" lui Fellini este descris chiar de regizor ca un "science-fiction, dar unul care ne poartă într-o călătorie prin trecut şi nu în viitor. Am examinat vechea Romă ca şi când aş fi făcut un documentar despre obiceiurile marţienilor", spune Fellini.

 Un univers al grotescului, populat de pitici, jefuitori de morminte, hermafrodiţi şi homosexuali, "Fellini - Satyricon" este un imn închinat gloriei timpurilor păgâne şi în special Romei decadente şi corupte din timpul lui Nero. Inspirat de romanul cu acelaşi nume al lui Petronius, "Fellini - Satyricon" îl urmăreşte pe aventurierul Encolpino încercând cele mai diverse experienţe oferite de Roma acelor vremuri.

De două ori Federico Fellini

“Roma”, peliculă semnată tot de Fellini, va putea fi vizionată pe 11 octombrie, iar pe 18 octombrie, postul propune un film premiat cu trei Oscaruri, "Zorba grecul". "Poveste din cartierul de vest", de zece ori câştigător al premiului Oscar, difuzat pe 25 octombrie, completează seria filmelor prezentate.

image

Această emisiune  îşi propune să prezinte numai filme valoroase

image


Cristian Tudor Popescu
Moderator TV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite