Remediul pentru COVID-19 ar putea fi găsit pe fundul oceanelor. Teoria care dă speranţe oamenilor de ştiinţă

Remediul pentru COVID-19 ar putea fi găsit pe fundul oceanelor. Teoria care dă speranţe oamenilor de ştiinţă

FOTO Shutterstock

Oceanul este privit de foarte multă vreme ca o potenţială resursă pentru multe remedii medicale. Astfel a apărut o nouă teorie conform căreia un remediu împotriva virusului care a schimbat cursul omenirii ar putea fi identificat pe fundul oceanelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de ştiinţă care se ocupă cu cercetarea vieţii marine spun că resursele disponibile în oceane ar putea ajuta la tratarea multor boli. Peste 80% din suprafaţa oceanelor încă nu a fost cartografiată, astfel că potenţialul resurselor disponibile pe această suprafaţă încă este necunoscut, relatează Digi24.

„Oceanul ne poate ajuta să generăm câţiva compuşi care sunt capabili să distrugă rezistenţa bacteriilor la antibiotice. Mulţi oameni din spitale mor acum, nu din cauza Coronavirusului, ci din cauza infecţiei secundare. Deci există unele proprietăţi antivirale [şi] proprietăţi de stimulare a imunităţii. Avem nevoie urgentă de această cercetare“, a declarat dr. Vladimir Ryabinin pentru Euronews.

Pentru a cerceta oceanul cu mai multă atenţie este nevoie de mult mai multe resurse şi timp. Profesorul dr. Vladimir Ryabinin spune că unul dintre cei mai importanţi factori care contribuie la încetinirea cercetărilor din oceane este reprezentat de lipsa noastră de întelegere pentru ce resurse se ascund în larg. 

„Ştim atât de puţin, încât nici nu ştim ce ar putea fi acolo pentru a fi descoperit. Gândiţi-vă la numărul simplu, dar şocant, că peste un milion de specii poate că încă aşteaptă să fie descoperite - să nu mai vorbim de proprietăţile medicale“, relatează profesorul dr. Vladimir Ryabinin.

Deşi nu este optimist despre potenţialul unui remediu pentru COVID-19, dr. Vladimir Ryabinin consideră că în oceane s-ar putea găsi un ajutor semnificativ care ar contribui la combaterea virusului.

Aceeaşi opinie este împărtăşită de profesorul Alan Deidun, de la Universitatea din Malta. Dar la fel ca şi în cazul profesorului dr. Vladimir Ryabinin răspunsul a venit cu o completare legată de timpul necesar pentru efectuarea cercetărilor amănunţite, timp pe care momentan nu îl avem la dispoziţie. Acesta consideră că dacă cercetarea oceanelor va începe de acum, s-ar putea identifica un remediu pentru o viitoare pandemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările