Twitter testează o funcţie care te invită să gândeşti înainte de a posta

Twitter testează o funcţie care te invită să gândeşti înainte de a posta

Foto: EPA-EFE

Chiar dacă la începutul acestui an, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, spunea că sunt şanse mici ca Twitter să primească un buton de editare a postărilor, o funcţie asemănătoare va intra în curând în faza de testare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul invocat de Dorsey pentru care a refuzat posibilitatea de a edita tweet-uri este acela de a nu elimina ”spotaneitatea” din spatele unor postări, însă se pare că va încerca totuşi să introducă o modalitate de a-i face pe utilizatori să se gândească de două ori înainte de a scrie anumite mesaje.

Într-o postare anunţată de contul oficial Twitter Support, compania anunţă că va introduce o funcţie nouă, experimentală, în aplicaţia de iOS. Aceasta va avea scopul de a detecta limbajul necorespunzător şi de a-i avertiza pe utilizatori înainte să posteze un mesaj care conţine injurii, insulte rasiale, etc.

Twitter spune că nu încearcă să cenzureze utilizatorii, ci doar le oferă, prin această funcţie, posibilitatea de a se calma înainte de a posta un mesaj, sau măcar de a-l reformula. Nu este prima oară când o reţea de socializare încearcă implementarea unei astfel de funcţii, notează Ubergizmo, Instagram făcând acelaşi lucru anul trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările