TikTok depăşeşte Google devenind cea mai populară destinaţie de pe internet

TikTok depăşeşte Google devenind cea mai populară destinaţie de pe internet

Creator pe TikTok. FOTO Shutterstock

Pentru prima dată, TikTok a depăşit Facebook şi Google ca fiind cea mai populară destinaţie de pe internet, potrivit unei firme de tehnologie care urmăreşte activitatea online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o analiză a traficului web din acest an, compania Cloudflare a descoperit că TikTok a fost cel mai vizitat site web şi cea mai utilizată platformă de socializare. Clasamentul Cloudflare se bazează pe cât de mult trafic web a generat un site în 2021.
 
Startup-ul chinez ByteDance a lansat TikTok în 2016. Platforma a atras atenţia un an mai târziu, când a cumpărat aplicaţia rivală Musical.ly, iar popularitatea sa a început să crească în SUA în 2020.
Cu toate acestea, în timp ce TikTok a crescut constant, platforma nu a ajuns niciodată mai sus de numărul 7 în trafic web, potrivit Cloudflare. Asta s-a schimbat în 2021.
 
„Pe 17 februarie 2021, TikTok a obţinut primul loc pentru o zi. În martie, TikTok a mai prins primul loc câteva zile şi, de asemenea, în mai, dar după 10 august 2021, TikTok a preluat conducerea în majoritatea zilelor. ”, au scris João Tomé şi Sofia Cardita de la Cloudflare în postarea de pe blog.
 
Cardita şi Tomé au spus că Google a preluat de câteva ori prima poziţie în octombrie şi noiembrie, dar TikTok a dominat în majoritatea zilelor, inclusiv de Ziua Recunoştinţei şi de Black Friday.
 
Primele 10 site-uri de internet după numărul de vizite în 2021, conform Cloudfare:
 
2. Google
3. Facebook
4. Microsoft
5. Apple
6. Amazon
7. Netflix
8. YouTube
9. Twitter
10. WhatsApp
 
După TikTok, cele mai vizitate platforme de socializare în acest an au fost:
 
2. Facebook
3. YouTube
4. Twitter
5. Instagram
6. Snapchat
7. Reddit
8. Pinterest
9. LinkedIn
10. Quora
 
Platforma Facebook, aparţinând Meta, rămâne de departe cea mai utilizată reţea socială, cu 2,9 miliarde de utilizatori activi lunar în septembrie şi 1,9 miliarde de utilizatori zilnici, arată documentele  companiei.
 
Potrivit Cloudfare, peste 1 miliard de utilizatori se conectează pentru clipuri TikTok lunar, mulţi dintre ei copii şi adolescenţi. De asemenea, platforma a devenit rapid parte integrantă în promovarea carierei unora dintre cei mai vizibili animatori de astăzi.
     
Deşi TikTok a devenit extrem de populară, ca şi alte platforme importante de social media, a stârnit şi controverse.
 
Administraţia Trump a interzis TikTok anul trecut, deoarece unii parlamentari erau îngrijoraţi de faptul că aplicaţia este folosită de guvernul chinez pentru a colecta date personale ale americanilor. TikTok a spus mai târziu că datele sale despre cetăţenii americani sunt stocate pe pământul SUA şi nu sunt partajate cu autorităţile chineze. Preşedintele Joe Biden a ridicat interdicţia lui Donald Trump în iunie 2021.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările