Apple a anunţat Apple Watch Series 6 şi un nou iPad Air, mai rapid decât laptop-uri cu Windows şi cu procesorul de pe iPhone 12

Apple a anunţat Apple Watch Series 6 şi un nou iPad Air, mai rapid decât laptop-uri cu Windows şi cu procesorul de pe iPhone 12

Apple a organizat evenimentul său anual din luna septembrie, însă de această dată am avut un mare absent: nu a fost nici urmă de iPhone 12.

Câteva opinii la cald despre evenimentul din această seară: iPad Air arată excelent, atât din punct de vedere al design-ului, cât şi al specificaţiilor, şi este încă o dovadă că gigantul din Cupertino nu are rival pe piaţa tabletelor. 

Cât priveşte Apple Watch, pare să fie „more of the same”: un smartwatch excelent, dar care pentru mine a avut întotdeauna un minus major, din punctul de vedere al autonomiei. Funcţiile noi de sănătate sunt o adăugare bună, iar aplicaţia de sleep tracking era mai mult decât necesară de câţiva ani.

Rămâne să ne conturăm o opinie detaliată despre aceste dispozitive când vor deveni disponibile şi în România şi ne pregătim în continuare pentru lansarea primului iPhone cu conectivitate 5G, iPhone 12 - care va avea loc cel mai probabil în luna octombrie.

21:05 - E clar, mai avem de aşteptat până la lansarea iPhone-ului. Evenimentul s-a încheiat, astfel că ne vom reîntâlni cu cei de la Apple în octombrie, cel mai probabil.

21:02 - Update-urile de software vor apărea chiar de mâine: iOS 14, iPad OS 14 şi watchOS 7, alături de TV OS 14. Cred că este pentru prima oară când noul sistem de software este disponibil înainte de lansarea iPhone-ului.

21:01 - iPad Air va costa începând cu 599 de dolari, şi va fi disponibilă de luna viitoare.

20:57 - iPad Air face trecerea pe USB-C. Era şi timpul. Avem şi detalii despre camere: 7MP pe cea frontală cu video 1080p la 60fps. Pe spate, 12MP, aceeaşi ca pe iPhone 12 Pro, şi cu înregistrare 4K la 60fps. Sunetul va fi stereo. Iată şi cele mai importante funcţii de pe noua tabletă:

20:51 - iPad Air vine cu A14 Bionic, cel mai nou procesor Apple şi probabil acelaşi care va fi şi pe iPhone 12. Este realizat pe 5 nanometri şi are 11,8 miliarde de tranzistori, fiecare având o dimensiune atât de mică încât poate fi exprimată în atomi. Procesorul oferă o performanţă cu 40% mai mare decât generaţia anterioară de iPad Air.

20:50 - Apple aduce TouchID pe laterala tabletei. Wow, asta chiar e o surpriză. 

20:48 - Avem design nou pentru iPad Air, şi trebuie să recunosc că îmi place. Arată mai modern, mai atractiv şi oferă un sentiment premium mult mai pronunţat. Are 5 culori noi diferite şi vine cu ecran Liquid Retina, de 10,8 inci, cu rezoluţie 2360 x 1640 de pixeli. 

20:46 - iPad-ul de a 8-a generaţie costă 329 de dolari şi poate fi comandat începând de astăzi. Next in line - iPad Air.

20:44 - Ne sunt explicate câteva din funcţiile camerei cu senzor LIDAR de pe noul iPad, cu un exemplu puţin cam extravagant, în opinia mea: felul în care îţi poţi analiza jocul de tenis după antrenament.

20:42 - Noul iPad Air de a 8-a generaţie devine oficial. Vine cu A12 Bionic cu un CPU 6-core şi un GPU 4-core. Apple spune că, datorită procesorului, acest nou iPad este (pregătiţi-vă!): de două ori mai rapid decât cel mai bine vândut laptop cu Windows, de 3 ori mai rapid decât cea mai bine vândută tabletă Android şi de 6 ori mai rapid decât cel mai bine vândut Chromebook.

20:41 - Trecem la iPad, liderul incontestabil al pieţei de tablete. 

20:38 - Şi dacă tot suntem la capitolul servicii, compania din Cupertino anunţă Apple One - iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+ şi Apple Fitness+ cuplate într-un singur pachet, o lansare pe care am prevăzut-o de câteva luni prin anumite zvonuri. Costul diferă în funcţie de plan: Individual - 14,95 de dolari pe lună, Family - 19,95 de dolari pe lună, şi în unele ţări, Premiere, la 29,95 de dolari. Vine cu 30 de zile gratuit.

20:36 - Preţul pentru Fitness+ este deeee.. 9,99 dolari pe lună, sau 79,99 de dolari pe an. Bineînţeles, nu este disponibil în România, la fel ca alte servicii Apple, precum cel de streaming.

20:30 - Apple anunţă propriul serviciu de fitness, Apple Fitness+, integrat cu ceasul său. Funcţionează la fel ca Fitbit Premium, poţi realiza workout-uri cu diverşi antrenori, ai mai multe date şi diverse tipuri de exerciţii.

20:27 - Apple promite ca până în 2030 va atinge neutralitatea emisiilor de carbon, inclusiv în linia sa de producţie.

20:24 - Apple Watch Series 6 va costa 399 de dolari, iar Apple Watch Series 3 ajunge la 199 de dolari şi pot fi comandate începând de azi. Iată şi o recapitulare a tuturor funcţiilor de pe Series 6.

20:23 - După iPhone-ul ieftin, avem şi Apple Watch-ul ieftin. Apple a anunţat Apple Watch SE, o versiune mai ”light”, care foloseşte un chipset mai vechi, Silicon 5. Vine cu cei mai noi senzori de mişcare, astfel că va avea Fall Detection, şi începe de la 279 de dolari.

20:20 - Apple anunţă Family Setup - o funcţie care îţi permite să utilizezi un singur telefon pentru mai multe apple Watch-uri. Este o funcţie dedicată mai mult părinţilor care nu doresc să le ia un iPhone copiilor, şi vor să afle unde se află, şi pot de asemenea restricţiona cu cine comunică. Funcţia va fi disponibilă începând cu Apple Watch Series 4.

20:19 - Cureaua de ceas are un stil nou, şi se numeşte acum Solo Loop. Bineînţeles, este rezistentă la apă.

20:17 - Noutăţi despre feţele de ceas noi de pe Series 6, inclusiv feţe cu Memoji (da, nici eu nu înţeleg cine a cerut feţe cu Memoji).Interesant este că poţi personaliza faţa ceasului pentru a-ţi arăta diferite lucruri - exemplele date sunt un calendar cu programări pentru medici sau orarul mareei pentru surferi. 

20:15 - Apple Silicon 6 este procesorul dinăuntrul noului Apple Watch. Always-on Display-ul este mai luminos acum, iar ceasul va avea un altimetru nou, care îţi arată schimbarea de altitudine în timp real.

20:13 - Ne este prezentată utilitatea noului senzor de măsurare a oxigenului din sânge, şi felul în care este monitorizat acesta - bineînţeles, prin infraroşu.

20:10 - Apple Watch e prezentat oficial. Avem culori noi şi tehnologii noi. Prima care este prezentată este un nou senzor, pentru măsurarea oxigenului din sânge.

Captura YouTube.

20:09 - După câteva videoclipuri cu poveştile utilizatorilor anterior menţionaţi, aflăm în sfârşit noutăţi despre Apple Watch şi funcţiile adăugate de watchOS7, precum aplicaţia de somn şi spălat pe mâini - ceea ce am văzut şi la WWDC.

20:05 - Apple Watch este primul pe care îl vom vedea. Tim Cook aminteşte de multele funcţii pe care le are smartwatch-ul companiei sale, vorbind despre poveştile unor utilizatori ale căror vieţi au fost schimbate / salvate de funcţiile de sănătate ale Apple Watch. 

20:02 - Începe evenimentul. Bineînţeles, Tim Cook, CEO-ul Apple, este cel care prezintă, şi spune de la bun început că astăzi ne vom focusa doar pe două dispozitive: Apple Watch şi iPad.

Sub sloganul „Time Flies”, Apple îşi va începe evenimentul la ora 20:00. Cum va arăta acesta? Păi, cam la fel ca prezentarea de la WWDC (Worldwide Developers Conference), din luna iunie, când am avut un show înregistrat destul de impresionant, care ne-a prezentat toate noutăţile Apple de atunci.

Întrebarea cea mare care stă pe buzele tuturor este dacă vom vedea pentru prima oară iPhone 12 în această seară. Ei bine.. nu ştim. Sloganul evenimentului şi majoritatea zvonurilor au sugerat că aceasta va fi mai degrabă o prezentare focusată pe noul Apple Watch Series 6, cu update-uri despre sistemele de operare ale companiei din Cupertino - iOS, MacOS şi Safari.

Cu toate acestea, ar fi în stilul celor de la Apple să ţină ascunsă lansarea noului device până la sfârşitul prezentării şi să îl inaugureze apoi cu clasica replică: ”and here’s one more thing”. Mai mult, au existat şi câţiva retaileri care au sugerat că iPhone 12 îşi va face apariţia astăzi, astfel că există cu siguranţă posibilitatea de a vedea măcar primele imagini cu iPhone 12, dacă nu chiar o lansare oficială.

În ultimele luni au fost omniprezente zvonurile conform cărora lansarea lui iPhone 12 ar urma să fie amânată până în octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus, care ar fi afectat lanţul de producţie al companiei americane.

Este aşteptată şi lansarea unei noi tablete, iPad Air 4, precum şi a Apple AirTags, un fel de trackere bluetooth care pot fi adăugate la chei sau alte obiecte, şi localizate ulterior cu ajutorul telefonului mobil.

Evenimentul poate fi urmărit atât pe site-ul Apple, cât şi pe pagina de YouTube oficială a acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: