Abonaţii Orange primesc 10 GB de stocare gratuită în Cloud. Cei cu Windows Phone nu au acces

Abonaţii Orange primesc 10 GB de stocare gratuită în Cloud. Cei cu Windows Phone nu au acces

Orange Cloud este disponibil pentru cei cu Android şi iOS

Orange a lansat astăzi un nou serviciu, exclusiv pentru abonaţii săi. Orange Cloud va oferi 10 GB de stocare online pentru utilizatori, iar traficul de date va fi gratuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 22 aprilie, Orange a lansat pentru abonaţii persoane fizice Orange Cloud. Serviciul păstrează online, într-un mediu securizat, imaginile, videoclipurile, melodiile şi fişierele de pe telefonul mobil. De asemenea, contactele şi calendarul de întâlniri pot fi sincronizate pentru a fi accesate de pe mai multe dispozitive care au instalată aplicaţia Orange Cloud. Serviciul este disponibil şi pentru cei care au laptop, prin intermediul adresei cloud.orange.ro. 

Pentru a beneficia de oferta de Cloud de la Orange, clienţii cu abonamente de tip Cangur, Colibri sau Panteră pot solicita activarea lui fără costuri suplimentare şi vor primi 10 GB de stocare. Nu există costuri pentru activare, iar traficul spre şi dinspre Cloud este gratuit. Din Orange Cloud pot fi ascultate şi melodii prin streaming. 

Cei care nu sunt mulţumiţi cu doar 10 GB spaţiu de stocare şi nu au un abonament Cangur, Colibri sau Panteră pot alege opţiuni de 10 GB, 50 gb sau de 150 de GB pentru 1,5 euro, 5 euro sau 15 euro pe lună care pot fi activate în magazinele Orange, la numărul 408 sau online, din contul Orange. 

Orange Cloud se poate conecta şi la serviciile sociale, cum ar fi Facebook, Twitter sau YouTube. Astfel, putem încărca fişiere direct din aplicaţie. 

Din nou, fără Windows

Aplicaţia Orange Cloud poate fi instalată pe telefoanele mobile şi pe tablete. Este disponbilă de astăzi în Google Play pentru Android, iar la finalul săptămânii, când va fi aprobată de Apple, va ajunge şi pentru clienţii cu iPhone sau iPad. 

Din păcate pentru clienţii cu Windows, sistemul de operare este momentan lăsat în afara acestei oferte, clienţii neavând posibilitatea instalării unei aplicaţii dedicate. Nu este prima problemă pentru cei cu Windows. Nici la Vodafone nu se poate instala serviciul de stocare în Cloud sau sistemul de securitate pentru abonamentele Vodafone RED. Astfel, recomandarea pentru serviciile complete sunt telefoanele cu Android sau iOS. 

Decizia de a aduce un serviciu de Cloud pentru clienţii Orange a venit şi pe fondul familiarităţii românilor cu astfel de servicii, după cum a menţionat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România. Potrivit unui studiu de la finalul lui 2012, 39% din români folosesc Cloud-ul, iar 20% au spus că sunt foarte familiarizaţi cu el. În comparaţie, în Germania procentul se ridică la 17%, la nivel global procentul este de 34%, iar în Europa suntem primii, la egalitate cu Grecia. În plus, în Uniunea Europeană 86% din utilizatori folosesc norul online pentru servicii personale. 

În plus, creşterea folosirii datelor de la an la an este impresionantă în România. În 2012, traficul de date pe mobil a crescut cu 83% faţă de anul anterior. Acest lucru a influenţat şi vânzarea de telefoane inteligente la Orange, care a crescut cu 110% faţă de 2011, după cum au declarat pentru adevarul.ro reprezentanţii Orange. Nici vânzările de tablete nu au stagnat, dublându-se faţă de 2011. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: