Piaţa de consum 5G va ajunge la 31 de trilioane de dolari până în 2030, conform Ericsson

Piaţa de consum 5G va ajunge la 31 de trilioane de dolari până în 2030, conform Ericsson

Câştigurile furnizorilor de servicii de comunicaţii sunt estimate la 3,7 trilioane de dolari din total, iar cifra ar putea creşte pe măsură ce vor apărea noi oportunităţi pentru dezvoltarea de servicii digitale conexe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform celui mai recent raport ConsumerLab, din cadrul Ericsson, referitor la potenţialul tehnologiei 5G, furnizorii de servicii de comunicaţii ar putea genera venituri de până la 131 de miliarde de dolari, până în 2030, numai din furnizarea de servicii digitale. O cotă de aproximativ 40% din aceste venituri (estimate) este atribuită vânzărilor de echipamente video, aplicaţii de realitate augmentată (AR) şi realitate virtuală (VR) şi dispozitive de cloud gaming, prin intermediul reţelelor 5G.

Conform raportului, până în 2030, realitatea augmentată ar urma să genereze peste jumătate din vânzările de echipamente şi dispozitive pentru astfel de aplicaţii – începând cu zona de gaming şi extinzându-se până la alte arii, precum educaţia, cumpărăturile şi productivitatea.  

Raportul analizează şi impactul virusului COVID-19, subliniind modul în care pandemia a afectat decizia publicului de a plăti în plus pentru abonamentele de servicii 5G. La începutul anului 2019, în medie, clienţii finali erau dispuşi să plătească cu 20% mai mult pentru serviciile 5G, iar spre finalul anului, procentul scăzuse la 10%. Cu toate acestea, unul din trei, din rândul utilizatorilor timpurii de la nivel global, sunt încă dispuşi să plătească cu 20% în plus, ceea ce potrivit raportului, ar putea contribui la redresarea economică.

În cadrul celor 17 pieţe din raportul Ericsson (inclusiv România) 25% dintre consumatori spun că este foarte probabil să treacă la un smartphone 5G în următoarea perioadă. Dintre aceştia, 16 la sută nu îşi planificaseră acest upgrade, dar acum iau în considerare acest aspect. În România peste 25% dintre utilizatorii de smartphone-uri susţin ca iau în considerare trecerea la un aparat compatibil 5G în următoarele 3 până la 6 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările