Pe ce cheltuie banii bărbaţii şi femeile când plătesc cu portofelul digital

Pe ce cheltuie banii bărbaţii şi femeile când plătesc cu portofelul digital

Plata cu telefonul a devenit mai simplă în 2016.

Cea mai cunoscută soluţie de portofel digital din România a înregistrat o creştere semnificativă în 2016. În primele 10 luni, volumul şi valoarea s-au triplat.

Volumul de tranzacţii cu mobilPay Wallet până acum arată o plată medie de 85 de lei, iar majoritatea utilizatorilor au achitat cumpărăturile de la magazin, facturile de telefonie mobilă, dar şi serviciile de întreţinere la bloc. Astfel, Netopia mobilPay raportează că cele mai multe tranzacţii (63%) sunt realizate în Bucureşti, preponderent de către bărbaţi, de pe dispozitive cu Android (70%) şi după ora 17.

În topul oraşelor cu cei mai mulţi utilizatori sunt Timişoara (7%), Cluj (6%), Braşov (6%), respectiv Constanţa, Ploieşti şi Iaşi, fiecare cu o pondere de circa 2% în totalul tranzacţiilor realizate cu aplicaţia. Compania informează că a înregistrat şi sume de până la 4.500 de lei în hypermarket (înregistrată în Târgu Mureş). Coşul mediu a ajuns la 90 lei, faţă de 65 lei, în primul trimestru al anului.

Cumpărăturile pot fi achitate prin aplicaţie în Carrefour şi Selgros, în toată ţara, respectiv Cora în Capitală, iar cele mai multe sunt la prânz, între 12 şi 14, respectiv seara, între 17 şi 20. Cele mai mari plăţi cu portofelul electronic sunt cele pentru alimente procesate şi fructe. De remarcat că femeile care plătesc cu telefonul optează, majoritar, pentru dulciuri şi fructe. Bărbaţii preferă alimente procesate, legume şi fructe, iar categoriile de produse cu cele mai puţine tranzacţii sunt tutunul, apa şi cafeaua.

Merită menţionat şi că peste 34.000 de bucureşteni pot plăti întreţinerea la bloc cu portofelul digital. La fel şi taxa de pod de la Feteşti sau călătoriile cu mijloacele de transport în comun din Alba Iulia, Turda, Cluj, Baia-Mare, respectiv Ploieşti. De asemenea, soluţia mai e folosită de restaurante pentru plata notei sau la unele saloane de înfrumuseţare. Aplicaţia e disponibilă pe Android şi iOS.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: