Un ghid ca să ştii cum instalezi Windows 10 pe cele mai bune computere Apple

Un ghid ca să ştii cum instalezi Windows 10 pe cele mai bune computere Apple

Windows 10 e cel mai nou şi mai bun sistem de operare de la Microsoft. FOTO The Verge

Windows 10 e cel mai bun sistem de operare de la Microsoft. Apple are unele dintre cele mai populare computere. Din aceste două situaţii trebuia să se ajungă ca Windows 10 să fie instalat pe cele mai bune PC-uri şi laptopuri Apple. Iată cum poţi face şi tu asta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe vremea când Mac-urile nu se vindeau atât de bine ca acum, oficialii gigantului din Cupertino au făcut chiar şi o reclamă pentru a promova abilitatea sistemelor Apple de a rula sisteme de operare Microsoft.

Chiar dacă acele vremuri au apus de mult, în folderul de utilitare din Mac OS X, preinstalat cu SO-ul, există un utilitar intitulat Bootcamp. Acesta din urmă facilitează instalarea oricărei versiuni de Windows, începând cu Windows 7 în format dual boot. Asta înseamnă însă că, pentru a ajunge în Windows, va trebui să reporniţi computerul. Deşi în această manieră aveţi acces la toate fişierele voastre de pe Mac, se pretează doar dacă plănuiţi să petreceţi foarte mult timp pe Windows şi să renunţaţi aproape complet la Mac OS X.

O alternativă mult mai fiabilă din punctul meu de vedere este utilizarea unei aplicaţii intitulată Parallels. Utilizând Parallels, generic vorbind, veţi rula Windows în maşină virtuală. În trecut, această metodă implica un compromis major de performanţă, utilizând însă această aplicaţie, totate resursele sistemului vostru vor fi folosite de sistemul de operare pe care îl aveţi în prim plan.

Chiar dacă rulaţi Windows 10 în fereastră sau pe un desktop virtual separat, vă veţi putea juca jocuri pretenţioase, gen Battlefield, fără nici un fel de problemă. Veţi putea rula aplicaţiile voastre favorite sau veţi putea testa aplicaţii care nu rulează pe Mac. În cazul în care rulaţi Windows 10 prin Parallels în mod Full screen, un simplu swipe cu patru degete stânga dreapta vă va permite să treceţi, într-un mod destul de impresionant, de la un sistem de operare la altul.

Vezi toate detaliile despre cum instalezi Windows 10 pe orice computer cu Mac OS X

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările