Tech Adevărul recomandă: gadgeturi şi aplicaţii utile pentru femeile din viaţa ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nexus 7, o tabletă de 7 inci foarte bună. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul
Nexus 7, o tabletă de 7 inci foarte bună. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

„Tech Adevărul“ face în această perioadă topuri generale cu gadgeturi, dar avem şi unele specifice pentru bărbaţi, femei şi copii. Azi, ne oprim asupra acelor produse, gadgeturi sau aplicaţii, care merită oferite sau recomandate soţiilor, iubitelor sau colegelor ori prietenelor.

Acest top al produselor pentru femei nu ţin cont de preţul lor, ci de utilitate. Într-adevăr, există tablete sau telefoane mai ieftine, pe când altele au un preţ deloc uşor de acceptat, dar per total noi am căutat să identificăm dacă merită sau nu. Dacă vrei să oferi un cadou şi acest top te-a inspirat, poţi căuta produse alternative mai ieftine.

Telefonul pentru ea

În primul rând, e Samsung Galaxy S4. E un telefon cu tot felul de funcţii, este eficient, este suficient de puternic pentru a-i fi un companion pentru următorul an, dar în a-l pune pe primul loc a contat şi un accesoriu pe care îl poţi cumpăra. E vorba de S View Cover. E o husă care înlocuieşte capacul bateriei şi trage peste ecran o protecţie care are decupată în partea de sus o fereastră. Aici sunt afişate notificările, prin ea pot fi preluate şi apelurile, iar telefonului aruncat în geantă nu i se va zgâria ecranul şi poate nici nu i se va sparge când e scăpat pe jos. Încă e un telefon scump, are un ecran mare, dar per total oferă un raport bun preţ-eficienţă.

La polul opus, un telefon mic, eficient şi rezistent este HTC One mini. Blinkfeed poate să aducă toate informaţiile utile, de la Facebook la ştiri şi alte date, corpul e din aluminiu cu plastic pe margine, are două difuzoare suficient de puternice cât să fie auzit şi din geantă, şi are dimensiuni reduse la un ecran de 4,3 inci cu rezoluţie HD. De asemenea, poţi să te uiţi şi peste colecţia Nokia cu Windows Phone 8. Nokia Lumia 520 este ieftin şi util, pe când Nokia Lumia 720 este telefonul de pus la mijloc între bani investiţi şi utilitatea lui. Avantajul este sistemul de operare care rulează la fel de bine pe orice hardware.

Tableta pentru ea

Nu sunt prea multe dezbateri aici, răspunsul e simplu: Google Nexus 7. Un ecran foarte bun, un sistem de operare popular cu sute de mii de aplicaţii la dispoziţie, o carcasă rezistentă la zgârieturi şi scăpări pe jos (nu foarte puternice, sper) şi, per total, un gadget care nu ocupă prea mult loc în orice l-ai aruncat, de la geantă la rucsac şi bagaj. Mai mult, preţul este unul rezonabil. O tabletă de 10 inci deşi ar putea fi mult mai utilă, nu are acelaşi grad de portabilitate. Dar şi în această gamă există produse decente.

image

Pe primul loc este Sony Xperia Tablet Z. Este cea mai bună tabletă de la Sony, este rezistentă la apă, rulează Android şi este subţire şi uşoară. Practic, poţi să fii în bucătărie, tai două roşii pe tableta Xperia Z, apoi o speli sub jetul de apă şi totul e bine. Nu-i recomandat să faci asta, dar nici nu „înghite“ apă. Sau se poate regăsi, la vară, la piscină şi navighează pe Internet ori discută pe Facebook fără grijă la apă.

Dacă mai vrei alternative, se pot trece pe listă iPad Air, Galaxy Note 10 (2013) şi Asus Memo Pad FHD de 10 inci, alte trei alegeri care nu dezamăgesc. Prima pentru că are o colecţie impresionantă de aplicaţii, un ecran foarte bun şi o autonomie mare, fără a fi foarte grea. Cât despre Note 10, are stylus, multe aplicaţii de la Samsung, un capac al bateriei acoperit cu piele falsă care îi poate da un plus de eleganţă şi ecranul este foarte bun. Alternativa de la Asus are o versiune de Android puţin modificată de producător, dar nu ca la Samsung, un ecran de 10 inci bun, câteva aplicaţii Asus utile, cum ar fi editorul pentru poze, şi un preţ bun.

Aparatul foto pentru ea

Poate este o femeie căreia îi place să facă poze, iar tu vrei să-i oferi ceva micuţ, finuţ şi de calitate. Sunt două produse pe care le-aş vedea demne de a fi oferite. Primul aparat foto recomandat este Sony RX100 II, compact, dar fără a duce lipsă de calitate sau eficienţă, apoi e Panasonic GM1, un aparat foto mirrorless într-un corp foarte mic. Dacă vrei să măreşti puţin proporţiile, nu şi bugetul, şi să schimbi tehnologia, este foarte bun şi Canon 100D, cel mai mic DSLR şi cu o calitate similară Canon 700D. Dacă îl mai cuplezi şi cu un obiectiv de 40mm STM, atunci îşi va păstra dimensiunile reduse.

sony rx100ii foto razvan baltaretu/adevarul

Aplicaţiile pentru ea

În regulă, i-ai luat o tabletă, un telefon sau are deja şi vrei să-i recomanzi aplicaţii care să-i uşureze viaţa. Vorbim de sute de mii de aplicaţii, iar acest top nu este exhaustiv, astfel că cele pe care le voi numi mai jos sunt cele pe care le-am găsit eficiente de-a lungul timpului şi pe care le văd potrivite şi unei femei. Nu mai menţionez Facebook Messenger, WhatsApp sau Facebook, căci acestea ţin mai mult de necesitate decât de utilitate.

Evernote este o aplicaţie foarte bună, completată cu Skitch. În prima îşi poate nota tot felul de idei, de la listele de cumpărături la ce are de făcut. Îi trebuie doar un cont, este un serviciu gratuit, iar cu Skitch poate nota diverse informaţii direct pe poze. Sunt un cuplu perfect de aplicaţii, iar informaţiile sunt sincronizate în cloud. În aceeaşi notă, merită încercată Dropbox cu opţiunea de sincronizare a pozelor din telefon activată. Avantajul Dropbox e că ai acces la fişierele stocate în cloud de pe orice dispozitiv şi aproape orice platformă. 

Dacă este o persoană care aleargă prin parcuri, dacă se duce la sală, dacă ţine la condiţia fizică, spune-i de Nike+ Running, ori oferă-i un voucher pentru a-şi instala Runtastic Pro. Aceste aplicaţii monitorizează programul de fitness, cât a alergat, în câte minute, ba chiar îşi poate împărtăşi performanţele cu prietenii de pe Facebook pentru a fi încurajată. Dacă nu apreciază astfel de activităţi, n-ar fi o idee bună să-i pomeneşti aplicaţiile.

Dacă este o persoană căreia îi place să citească articole, de la analize de politică externă la texte siropoase de la Blogu' lu' Otravă şi alde alţii ca el, recomandă-i Pocket. Aici sunt adăugate articolele, le sunt scoase reclamele, sunt formatate textele şi prezentate într-o formă uşor de parcurs. Dacă nu citeşte, zi-i de un joc: Minion Rush, Temple Run, Angry Birds în oricare versiune vrei, Cut the rope sau Fruit Ninja. Merită şi Subway Surfers, un fel de Minion Rush şi Temple Run, jocuri în care alergi să aduni tot felul de elemente pentru punctajul suprem. Piaţa este, la propriu, imensă, iar gusturile pe măsură. Mai merită încercate jocurile tip puzzle, recomand Where's my water şi Unblock Me.

În final, spune-i de Snapseed sau Pixlr, ba chiar de Instagram, dacă e o persoană căreia îi place să facă poze şi nu ştie încă de această reţea. Primele două aplicaţii au menirea de a procesa pozele, Snapseed e foarte uşor de folosit, odată ce ai înţeles care e modul în care schimbi setările (cu swype vertical alegi setarea, cu swype orizontal o aplici), iar Pixlr oferă foarte multe funcţii, de la aplicat elemente terţe, la aplicat blur sau creat colaje.

Verifică şi celelalte nominalizări:

FOTO VIDEO Telefoanele anului pe Tech Adevărul: cele mai bune nu sunt şi cele mai populare

VIDEO Produsele anului: Macbook Air e cel mai bun laptop, dar pe dispozitivele mobile sunt necesare baterii mai bune

FOTO VIDEO Topurile Tech Adevărul: cele mai bune tablete de 7 şi 8 inci

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite