Router Tenda gigabit AC8 AC1200, rapid şi uşor de configurat  [TECH REVIEW]

Router Tenda gigabit AC8 AC1200, rapid şi uşor de
configurat  [TECH REVIEW]

FOTO Adrian Pogîngeanu

Tenda AC8 AC1200 e un router gigabit, dual band, al cărui design mă duce cu gândul la Batman. Pentru cei care nu ştiu, în 2019, se împlinesc 80 de ani de la apariţia benzilor desenate cu Batman (1939).

Ştiri pe aceeaşi temă

Tenda AC8 AC1200 e un router de dimensiuni reduse echipat cu un procesor de 1 GHz ( tehnologie pe 28nm ), 4 antene X 6dBi, dual band (2.4GHz cu viteza maximă 300Mbps şi 5GHz cu viteza maximă de 867Mbps). Tenda AC8 AC1200 are şi funcţie de access point (AP Mode), Repeater şi WISP. Routerul are un port WAN 10/100/1000Mbps, trei porturi LAN 10/100/1000Mbps LAN ports şi două butoane wps/reset şi pornit-oprit. 

Testarea am făcut-o pe două terminale smartphone cu Android, un iPad şi un laptop cu Windows 10. Am avut la dispoziţie internet gigabit şi vitezele obţinute au fost pe măsură.  

Am configurat  Tenda AC8 AC1200 prin aplicaţia de Android, Tenda WiFi. Există de asemenea şi aplicaţie pentru iOS. Vezi capturi din meniul aplicaţiei, stânga ”panoul de comandă”, dreapta benzile şi o parte din posibilităţile de configurare.

   În stânga o opţiune de creştere sau scădere a semnalului, în dreapta dispozitivele conectate.

 În setările dispozitivului cu Android sau iOS, la reţele wireless o să-ţi apară 2 variante, reţea pe 2.4 GHz şi pe 5 GHz. 

Vitezele obţinute pe iPad multi şi single, cele în jurul valorii de 100 Mbps sunt pe 2.4 GHz, cele de 400-500 Mbps sunt obţinute pe 5GHz.

Rezultate pe Android, teste realizate pe două terminale diferite: stânga pe 2.4 GHz, dreapta pe 5 GHz, rezultate multi si single. Rezultatele acoperite sunt de la testări mai vechi.

Rezultate obţinute pe Windows 10, în bandă de 2.4 GHZ (în partea de sus) şi 5GHz (în partea de jos). Browserul folosit e Google Chrome.

În pachet găseşti router, încărcător, cablu de reţea şi un ghid defolosire.

Tenda AC8 AC1200 e un router pentru case mici şi mijlocii, cu care poţi obţine viteze bune şi foarte bune, disponibil din luna octombrie doar în reţeaua Altex. 

 FOTO Adrian Pogîngeanu 

Imagini din aceeasi galerie
  •  FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: