iPhone 11 reprezintă foarte bine conceptul de echilibru

iPhone 11 reprezintă foarte bine conceptul de echilibru

În urmă cu aproximativ 2 ani, Apple uluia întreaga piaţă de telefoane mobile lansând un model la preţul de $1000. Preţul unui iPhone X nu mai este atât de incredibil în prezent, dar asta nu înseamnă că oamenii s-au obişnuit să cheltuiască o mică avere pe următorul lor telefon mobil.

Vestea bună este că, în tot acest timp, Apple a descoperit reţeta echilibrului: iPhone 11.

Cel mai „accesibil” telefon din generaţia actuală oferă funcţii care atrag cea mai mare parte a consumatorilor, iar acest articol îţi va arăta de ce ar trebui să alegi un iPhone 11, în locul mai scumpelor iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max.

Ecranul lui iPhone 11 e bun

Culmea, cele mai multe plângeri se adună în jurul ecranului iPhone 11. Cu o diagonală de 6.1” şi o rezoluţie de 828 pe 1792 pixeli, fanii tehnologiei se plâng de numărul mic al pixelilor. De fapt, iPhone 11 are aceeaşi densitate a pixelilor precum modele extrem de apreciate – iPhone 4, iPhone 5S şi iPhone 6S. Cel din urmă a dat design-ul pe care Apple l-a păstrat până în urmă cu doi ani când, odată cu lansarea iPhone X, a lansat şi iPhone 8. Apple urmăreşte ca cei care au optat pentru un iPhone 8 sau un model mai vechi să treacă la noul iPhone 11. Aceştia vor avea parte de un ecran mult mai mare şi de aceeaşi experienţă de vizionare a conţinutului preferat.

O altă nemulţumire este legată de lipsa tehnologiei OLED, rezervată pentru mai scumpele iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max. Diferenţa dintre tehnologiile LED şi OLED se pot observa cel mai bine atunci când sunt puse una lângă alta. Atât timp cât utilizatorii de iPhone 11 nu vor ţine mereu lângă un iPhone 11 Pro, această nemulţumire devine exagerată.

Ecranul lui iPhone 11 nu va câştiga premii, însă nu va oferi o experienţă de utilizare demnă de critici. Pur şi simplu este un ecran bun.

Procesorul iPhone 11 zboară cu fiecare aplicaţie folosită

Un avantaj pe care Apple îl oferă este procesorul. În fiecare generaţie este folosit acelaşi model, în cazul de faţă modelul A13. Acesta este cu aproximativ 20% mai puternic şi mai eficient decât generaţia anterioară şi mai puternic decât orice model care alimentează un telefon Android.

Dacă erai în căutarea de teste de tip benchmark, acesta nu este articolul care te interesează, însă o simplă căutare pe Google te va ajuta să afli tot ce vrei să ştii despre rezultate. Ce merită să ştii la acest capitol este că Apple investeşte mult în stabilitatea performanţei, astfel încât iPhone 11 să fie folosit pentru mulţi ani de acum încolo.

Camerele iPhone 11 sunt excelente

Şi la acest capitol se fac teste comparative cu alte modele, însă diferenţele au ajuns să fie minore. Pe scurt, iPhone 11 dispune de două camere principale de 12 megapixeli şi una frontală cu aceeaşi rezoluţie. Este capabil să înregistreze la rezoluţie 4K, la 60 de cadre pe secundă şi la o gamă dinamică de impresionat.

Cele două camere de pe spate cuprind un unghi larg şi unul foarte larg. În cazul celei din urmă, trebuie să ai grijă cum încadrezi subiectele, astfel încât să nu ai parte de distorsiuni pronunţate. Dacă eşti pasionat de peisaje şi de fotografiile cu arhitectura în prim plan, atunci noul sistem de camere de pe iPhone 11 va fi pe placul tău.

Bateria elimină orice emoţii

Spre deosebire de iPhone 8 şi modelele mai vechi, cei care aleg să treacă la un iPhone 11 vor observa că au de a face cu un telefon mai gros. Acest lucru are un motiv simplu: bateria este mai mare şi oferă o autonomie mult mai bună. Astfel, grijile că vei rămâne fără baterie când ţi-e lumea mai dragă sunt eliminate de noul iPhone 11.

În plus, dacă ai nevoie de baterie pentru mai multe zile la rând, Apple tocmai ce a anunţat o husă cu baterie inclusă, ce oferă cu până la 50% mai multă autonomie. Fanii fotografiilor vor observa şi un buton ce porneşte automat camera.

Culorile care oferă un strop de personalitate

Albul şi negrul sunt standard, însă ce urmează va stârni reacţii de admiraţie sau de indiferenţă. Ne aflăm într-o perioadă în care culorile desaturate sunt la modă. De aceea, Apple promovează versiuni de galben, verde şi mov care au intensitatea scăzută. Singura culoare cu adevărat puternică este roşul cu care Apple ne-a obişnuit încă de pe vremea iPodurilor. De menţionat este faptul că o parte din banii încasaţi de Apple pe modelele roşii vor fi folosiţi pentru a combate SIDA.

Preţul a luat-o în jos

Faţă de iPhone XR, noul iPhone 11 este mai ieftin cu $50 sau aproximativ 250 de lei. În acest moment, iPhone 11 porneşte de la $700 sau 3750 lei. Cu aceşti bani economisiţi, îţi poţi alege o husă sau o pereche de căşti ceva mai bună decât cea inclusă în pachet. Cert este că oricum primeşti mai mult pentru mai puţini bani.

Din toate aceste motive, plus funcţiile mai mici, dar foarte utile despre care nu am apucat să discutăm, iPhone 11 reprezintă un echilibru pe care Apple ar trebui să-l aplice tuturor produselor sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: