VIDEO Control judiciar pentru agresorii elevului bătut în sala de clasă, la Liceul "Ştefan Procopiu" Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe ore de audieri, poliţiştii au dispus noaptea trecută reţinerea pentru 24 de ore a celor doi tineri din Văleni, care au bătut un elev într-o sală de clasă a Liceului Ştefan Procopiu, din Vaslui. Astăzi procurorii au luat măsura controlului judiciar faţă de cei doi agresori, impunându-le o serie de restricţii.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, s-a stabilit că patru tineri, dintre care trei elevi de la Liceul Ion Mincu, au reuşit să înşele vigilenţa paznicilor de la Liceul Şefan Procopiu şi, ignorând camerele de supraveghere, au intrat în sala de clasă în care învăţa Ionuţ Ciobanu (16 ani). Doi dintre intruşi, Bogdan Fitcoschi 25 de ani, şi Gabriel Bolboceanu, 18 ani, acesta din urmă elev la Liceul «Ion Mincu», au început să-l lovească pe un elev de 16 ani cu pumnii, picioarele şi un grilaj metalic de la calorifer.
După ce i-au aplicat «corecţia», agresorii au părăsit unitatea de învăţâmânt. Incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de cadrele medicale de la cabinetul liceului, care au solicitat o ambulanţă pentru elevul bătut.
Adolescentul le-a declarat poliţiştilor că nu îi cunoaşte pe agresori, însă şi-a amintit că a avut un conflict cu un tânăr din localitatea în care aceştia domiciliază - Văleni. În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că pe 25 mai Gabriel Bolboceanu a fost implicat într-o altercaţie la care a participat şi Ionuţ Ciobanu. Atunci, Bolboceanu a depus o plângere la Poliţie, împotriva celor ce l-au bătut, însă, la audieri, şi-a retras plângerea.
Cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Bogdan Fitcoschi şi Gabriel Bolboceanu au fost prezentaţi astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, unde procurorii au dispus cercetarea lor sub control judiciar.

Ancheta şi la şcoală

Pe lângă ancheta poliţiştilor, conducerea Liceului «Ştefan Procopiu» a declanşat o cercetare administrativă pentru a afla cum a fost posibil ca într-o şcoală supravegheată video, care are asigurată pază umană, să se întâmple un astfel de incident. Dacă se va dovedi că paznicul a dat dovadă de gravă neglijenţă, conducerea liceului a anunţat că va dispune desfacerea contractului de muncă.
Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că luni va fi trimisă o echipă de control la «Ştefan Procopiu».
De menţionat că zona liceelor «Ştefan Procopiu» şi «Ion Mincu» este considerată zonă specială de siguranţă, aici fiind prezente în permanenţă patrule de jandarmi şi poliţişti, tocmai pentru a reduce infracţionalitatea.

batausi vaslui
Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite