Record la Vaslui: aproape 98% dintre elevi doresc să studieze religia la şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii la ora de religie

Vasluiul este judeţul în care s-au înregistrat cele mai multe cereri pentru studierea religiei la şcoală, nu mai puţin de 97,5% din elevi completând cererile prin care şi-au exprimat dorinţa de a studia religia la clasă.

Potrivit raportului întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, dintre cei 60.419 elevi de clasele I-XIII, 58.901 au anunţat că vor religia la şcoală: 57.649 de creştini ortodocşi, 525 de catolici, 469 de penticostali, 138 de creştini după Evanghelie, 19 baptişti, 13 Martorii lui Iehova şi trei musulmani. 

Chiar dacă 1500 de elevi nu vor să mai participe la ora de religie, reprezentanţii ISJ Vaslui susţin că nu va fi afectat în niciun fel numărul de catedre existente, abia din toamnă urmând să fie cu trei catedre de religie mai puţin, dar în urma scăderii populaţiei şcolare, fără legătură cu opţiunile elevilor. În perioada următoare se va face o analiză la nivelul fiecărei unităţi şcolare pentru a se stabili ce anume vor face în acea oră de religie elevii care nu au depus cereri în acest sens.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite