Recidivist bârlădean, arestat preventiv pentru furturi cu prejudiciu total de 1.750 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infractorul a sustrat sârmă şi uăi metalice FOTO Adevărul (arhiva)
Infractorul a sustrat sârmă şi uăi metalice FOTO Adevărul (arhiva)

Toporaş Constantinescu (40 ani), eliberat din penitenciar în cursul lunii iunie 2013, a fost reţinut de poliţiştii bârlădeni pentru comiterea a patru furturi în ultimele luni.

Poliţiştii bârlădeni au probat activitatea infracţională desfăşurată Toporaş Constantinescu în intervalul noiembrie 2013 – martie 2014 şi l-au prezentat în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea arestării prevetive. Infractorul recidivist va rămâne după gratii în perioda cercetărilor pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat.


Potrivit materialului de probaţiune, pe 21.11.2013, Toporaş şi un  minor de 16 ani au sustras din curtea unei femei trei plase de sârmă şi două ţevi metalice în valoare totală de aproximativ 250 lei.
Pe 5 februarie, Toporaş a pătruns prin escaladare în sediul unei societăţi comerciale din oraş şi a sustras 12 console din metal ce susţineau gardul împrejmuitor. Valoare bunurilor furate a fost evaluată la 500 lei.
Patru zile mai târziu, pe 9 februarie, Toporaş, împreună cu N. Gheorghe a pătruns prin efracţie în incinta unei centrale temice din Bârlad din care au sustras două uşi metalice în valoare de 600 lei.

Pe 5 martie 2014, în calitate de complice, Toporaş Constantinescu a mai participat la săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat. Acesta l-a ajutat pe tânărul de 16 ani să sustragă din curtea unei centrale termice, prin escaladare, două rame de metal în valoare de 400 lei.


„Prejudiciul cauzat prin aceste furturi a fost recuperat în proporţie de 80%, bunurile sustrase fiind înapoiate părţilor vătămate. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale pentru infracţiuni similare, fiind eliberat din penitenciar în cursul lunii iunie 2013” a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Vaslui.

Citeşte şi:  
Adolescentă tâlhărită în plină zi pe străzile Bârladului, salvată de un poliţist

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite