Ape revărsate în Vaslui: drumuri rupte, case inundate, oameni evacuaţi din calea puhoaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Ploile torenţiale din noaptea de luni spre marţi au afectat mai multe localităţi din judeţul Vaslui. Apele revărsate au rupt drumuri de acces în zona Gârceni, iar la Rafaila au intrat în casele oamenilor.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Ivăneşti şi de la Garda II Negreşti au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, în localităţile Rafaila şi Gârceni, pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe şi curţi inundate în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, în localitatea Gârceni, toate căile de comunicaţie au fost inundate, iar DJ 159 a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru, asfaltul fiind rupt.

„La Rafaila s-a intervenit cu o autospecială şi o motopompă transportabilă, pentru evacuarea apei din 4 case, 11 curţi şi 12 anexe. De asemenea, din cauza inundaţiilor care au afectat localitatea Rafaila, două persoane au fost evacuate la rude. Echipele de intervenţie care au acţionat în localitatea Gârceni au evacuat apa din 4 case şi 20 curţi”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Intervenţia pompierilor a fost condusă de prim adjunctul ISU Vaslui, Niculae Tătaru, şi de prefectul judeţului, Mircea Gologan.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite