Anchetă finalizată în cazul fostului SPP-ist care făcea orgii cu minore: „Unei fete i-a dat 400 de lei doar pentru a sta goală cu el în pat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanoil Petrea FOTO: FACEBOOK EMANOIL PETREA
Emanoil Petrea FOTO: FACEBOOK EMANOIL PETREA

Fostul subofiţer al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) Emanoil Petrea, acuzat că organiza orgii sexuale cu minore la casa sa de vacanţă din judeţul Vaslui, a fost trimis în judecată de procurorii de la Crimă Organizată. Cea mai mică dintre minorele filmate în timpul partidelor sexuale avea 12 ani.

Procurorii vasluieni au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a fostului SPP-ist Emanoil Petrea (49 ani), care în momentul reţinerii deţinea funcţia de administrator al sediului postului România TV, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pornografie infantilă. Luni, 14 noiembrie, judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus menţinerea măsurii, respingând solicitarea avocaţilor de a înlocui arestul preventiv cu arestul la domiciliu, invocând faptul că ancheta a fost finalizată.

Emanoil Petrea, fost subofiţer SPP până la sfârşitul anului 2007, când s-a pensionat, a fost arestat pe 19 octombrie. Ancheta s-a finalizat într-un timp record. În urma percheziţiilor informatice, procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au descoperit în telefoane, laptop şi alte sisteme informatice ce aparţineau fostului SPP-ist o sumedenie de filmări şi fotografii cu minore în ipostaze indecente sau în timp ce întreţineau relaţii sexuale. Pe lângă fotografii şi filmuleţe, Emanoil Petrea arhiva şi toate conversaţiile indecente pe care le purta cu minorele.

Ancheta în acest caz a pornit în urma autosesizării poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Vaslui. Emanoil Petrea locuieşte în Bucureşti, însă deţine o casă de vacanţă în localitatea vasluiană Costeşti. Aici, după ieşirea la pensie, fostul SPP-ist venea frecvent pentru a petrece weekend-urile, organizând petreceri care se transformau în adevărate orgii sexuale. Dacă iniţial anchetatorii au identificat cinci minore ademenite de fostul SPP-ist, ulterior au mai fost descoperite alte două minore. 

Le agăţa pe Facebook

Potrivit anchetatorilor, fostul SPP-ist folosea reţelele de socializare pentru a ademeni adolescente dornice de aventuri. Una din fetele fotografiate este elevă în clasa a 8-a şi are 14 ani. Ea a povestit că totul a pornit după ce s-a împrieteni cu fiul lui Emanoil Petrea. Ea a participat la mai multe petreceri în casa familiei Petrea din Costeşti. La aceste petreceri veneau amici de-ai săi, dar şi alte rude ale familiei Petrea. 

„După una dintre petreceri, am auzit de la nişte fete, nu imi mai amintesc exact de la care, că Petrea Emil i-ar fi oferit la una dintre petreceri suma de aproximativ 400 lei unei prietene de-ale mele doar pentru a sta goală în pat cu el. În iulie, nu-mi aduc aminte cu precizie data, Petrea Emil mi-a cerut să-i trimit o poza cu mine dezbrăcată, subliniind că vrea să-mi pozez organele genitale. Mi-am făcut o poză cu telefonul personal şi i-am trimis-o pe Facebook“, a povestit fata anchetatorilor.
Ulterior, Emanoil Petrea i-ar fi cerut şi alte poze, iar fata i-ar fi trimis mai multe. În schimbul fotografiilor, bărbatul îi trimitea minorei sume mici de bani, cuprinse între 20 şi 50 de lei. Ori de câte ori copilele îi solicitau bani, SPP-istul nu le refuza. Una dintre minore a dat detalii despre cum au fost filmate şi fotografiate.

„Aceste petreceri la un moment dat deveniseră ca nişte orgii sexuale, în sensul că toţi cei prezenţi consumau băuturi alcoolice, întreţineau raporturi sexuale care şi cum se descurca. La un moment dat, am aflat că Emil filma atât pe ascuns, cât şi cu voia fetelor, atunci când acesta întreţinea raporturi sexuale cu ele sau când alţi doi intreţineau raporturi sexuale. Emil avea şi o cameră de filmat micuţă în acest sens. Apoi au început să filmeze şi alţii cu telefoanele proprii. Din ce ştiu eu, Emil păstra fotografiile şi filmuleţele în telefonul său sau în laptopul său, unde avea salvate într-un fişier şi conversaţiile purtate pe Facebok sau pe alte aplicaţii cu fetele, pe camera video şi pe un card de memorie din telefonul său“, a declarat o altă minoră.

Pus în faţa probelor evidente, Emanoil Petrea s-a prevalat de dreptul la tăcere. „În cauză au fost identificate şapte părţi, cea mai mică dintre minore având 12 ani la momentul comiterii faptelor, respectiv între anii 2012-2013. Pe parcursul urmării penale, inculpatul a refuzat să dea declaraţii“, a precizat Irina Perjoiu, procuror şef al Biroului Teriorial Vaslui al DIICOT.

Decorat de Iliescu

Emanoil Petrea, fost absolvent al Liceului „Ştefan Procopiu“ din Vaslui, a intrat în structurile SPP la mijlocul anilor `90, după ce a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. În 2002, pe când era plutonier major în SPP, a fost decorat de fostul preşedinte Ion Iliescu cu medalia naţională „Pentru Merit“, clasa a III-a, cu însemne pentru militari.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri