Tulcea: Videoconferinţă pe tema poluării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, de la ora 10.00, Prefectura Tulcea participa la videoconferinţa organizată de Ministerul de Interne şi Ministerul Mediului pe tema programului integrat de gestionare a calităţii aerului. La Tulcea au fost înregistrate valori ridicate de poluare.

La videconferinţă participă prefecţii şi autorităţile administraţiei publice locale. Se va discuta despre stadiul derularii programelor integrate de gestionare a calitatii aerului pentru aglomerările şi zonele în care au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită al PM 10 conform Directivei 2008/50 a Comisiei Europene. Videoconferinţa va fi condusă de Constantin Traian Igaş, ministrul administratiei şi internelor si de Lazslo Borbely, ministrul mediului şi pădurilor.
Judeţul Tulcea face parte din cele 21 de zone care au intrat într-un program de măsurare a calităţii aerului. La şedinţa ordinară de luna trecută, Consiliul Judeţean Tulcea a aprobat Raportul privind stadiul realizarii masurilor din Programul de Gestionare a Calitatii Aerului in judetul Tulcea pentru anul 2010. Acest raport a fost elaborat în baza prevederilor Hotărârii de Guvern 543/2004 privind elaborarea şi punerea în aplicare a planurilor şi programelor de gestionare a calităţii aerului şi urmăreşte menţinerea concentraţiilor poluanţilor în aerul înconjurător sub valoarea limită şi sub valoarea ţintă, stabilite prin reglementările în vigoare şi atingerii într-o perioadă dată a acestora, în cazul în care sunt depăşite, precum şi stabilirea responsabilităţilor ce revin autorităţilor implicate.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite