Tulcea: Oferte de 1 mai în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile şi-au pregătit deja pachetele promoţionale pentru 1 mai muncitoresc. Administratorii de pensiuni profită de orice fel de sărbătoare pentru a îşi vinde marfa. Cu toate că în acest an 1 mai este la doar o săptămână după Paşte, în Deltă găseşti oferte distincte pentru cele două evenimente.

Cei mai mulţi turişti care vin în Deltă în minivacanţa de 1 mai aleg destinaţiile uşor accesibile, cum ar fi Murighiol. Aici sejururile pornesc de la 500 de lei. Una dintre cele mai interesante oferte pentru cei cu dare de mână rămâne, totuşi, hotelul plutitor, dar aici preţurile pleacă de la 300 de lei pe zi pentru fiecare turist.

Masa, cazare şi plimbare pentru mai puţin de 200 de lei pe zi!

Pentru această sumă îţi poţi petrece cinci zile în pensiunea „La Traian“ din localitatea tulceană Murighiol.  Este una dintre cele mai accesibile zone din Deltă. Drumul spre Murighiol a  fost asfaltat anul trecut, iar satul este la numai 40 de kilometric de Tulcea. Pentru 650 de lei, în perioada 28 aprilie – 2 mai ai parte de mâncare tradiţională românească, trei mese pe zi (printre care şi ciorbă de peşte servită pe malul bălţii), foc de tabără, dar şi plimbări cu şalupa pe canalele din Deltă.
Turiştii mai pot merge la Uzlina, la „Casa dintre sălcii“, unde un sejur de trei zile (în perioada 29 aprilie – 2 mai) costă 520 de lei. Pachetul cuprinde cazare în pensiune, masă festiva, o excursie pe canale/lacuri, transfer gratuit Murighiol-Uzlina şi retur. La cererea turiştilor, se organizează excursii pe diverse trasee, partide de pescuit.
Una dintre ofertele inedite de care poţi profita în Delta Dunării este un sejur pe un hotel plutitor. „Visaţi la petreceri sălbatice fără să vă deranjaţi vecinii? Anul acesta muzica poate răsuna cât de tare vă place! Sau dimpotrivă, iubiţi liniştea, v-aţi săturat de zgomotul oraşului şi vă doriţi o scurtă vacanţă în care să vă relaxaţi în soarele blând al primăverii?“, aşa îşi vinde hotelul Săgeata Apei oferta pentru 1 mai. Pentru 300 de lei de persoană pe zi (sejur de patru zile, de pe 29 aprilie pe 1 mai), ai parte de cazare pe hotel plutitor, Croazieră în Delta Dunarii, masa festivă de paşte, bucate tradiţionale pescăreşti, dar şi plimbări cu bărcile cu motor (maxim 2 ore pe zi).
Preţurile sunt în scădere faţă de anul trecut, dar asta nu înseamnă că turiştii au dat năvală pentru  ofertele din Delta Dunării. Practic, o persoană se poate caza şi cu numai 50 de lei pe noapte. „Preţurile sunt cu mult mai mai mici decât anul trecut, dar şi turiştii sunt mult mai puţini. Acum este extrem de greu să rezişti pe această piaţă, mai ales că noi, în deltă, avem un sezon mort de câteva luni“, spune Silviu Gheorghe, şeful Agenţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Tulcea.
Ioana şi Adrian Ionescu vor ajunge o zi în Delta Dunării. Sunt amândoi din Tulcea, dar locuiesc de trei ani în Constanţa. Pe 1 mai au liber, aşa că vor fi acasă. „Nu stăm mult, pentru că avem avantajul tulcenilor: plecăm dimineaţa cu maşina, stăm până a doua zi dimineaţa şi ne întoarcem acasă. Nu de alta, dar trebuie să mergem la muncă. Cred că ne vom duce spre Murighiol anul acesta, că am auzit că este drumul mai bun“, spune Ioana. 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite