Scandalul „Mioriţei“, varianta Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul a izbucnit după ce reprezentanţii unei firme ce se ocupă cu agricultura în zona Pardina, pe braţul Chilia, au sechestrat aproximativ şapte sute de ovine ce aparţin unui crescător sibian, Gheorghe Marta.. Proprietarul oilor au reclamat furtul la Poliţie, după ce spiritele în zonă s-au încins şi cele două părţi s-au ameninţat cu furci şi topoare.

Agricultorii spun că oile ar fi intrat pe proprietatea lor şi  le-au închis într-un ţarc, în timp ce proprietarul lor susţine că este vorba de un furt ordinar. Scandalul a izbucnit în zona localităţii Pardina alaltăieri, povesteşte proprietarul oilor, Gheorghe Marta.

„Fac pe recuperatorii, au venit peste ciobanii mei şi au zis că oile au intrat în cultura lor cu porumb, lucru neadevărat.Cu ameninţări, cu bătaie, cu topoare, furci, pur şi simplu ne-au luat şi sechestrat oile, ca să ceară bani, vreo cincizeci de milioane vechi“ spune Marta.

Click pe imagine pentru fotogalerie!

image

Crescătorul de oi spune că nu este prima oară când se întămplă astfel de lucruri şi că vecinii care fac agricultură în zonă găsesc tot felul de motive pentru a le confisca oile ciobanilor, solicitănd apoi diverse bunuri, bani, brânză sau oi.

Gheorghe Marta spune că ciobanii săi i-au spus că au fost luaţi practic la fugă de angajaţii firmei Deltarom Agriculture, aceştia fugind ca să scape de agresori.

Citiți în Adevărul de Tulcea dezvăluri despre mafia ciobanilor din Delta Dunării!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite