Inedit: Harta sonoră a Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta sonoră a Dunării poate fi auzită de mâine
Harta sonoră a Dunării poate fi auzită de mâine

Mâine, de la ora 12.00, la Centrul de Informare şi Educaţie Ecologică de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va avea loc inaugurarea expoziţiei „Harta sonoră a Dunării“.

Expoziţia constă într-o hartă a regiunii Dunărene însoţită de o colecţie de sunete surround şi interviuri înregistrate de-a lungul Dunării. Astfel, vizitatorii expoziţiei pot experimenta diversitatea regiunii Dunărene, fiind înconjuraţi de sunete şi povestiri ale localnicilor. Autoarea expoziţiei este Annea Lockwood, cunoscută pentru explorările sale în lumea sunetelor naturale.
Această expoziţie are ea însăşi un traseu itinerant: în anul 2009 a fost prezentată în cadrul Centrului de Vizită al Parcului Naţional Donau-Auen, Austria; în 2010 a fost prezentată în Ungaria, Parcul Naţional Duna-Drava; iar începând cu luna iunie 2011 până în luna ianuarie 2012, expoziţia „Harta sonoră a Dunării” va fi deschisă publicului interesat în Centrul de Informare şi Educaţie ecologică al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
„Harta Sonoră include interviuri cu oameni de pe traseul Dunării vorbind în limbile lor, carte de interviuri traduse în limba română. Alături de carte va fi o piatră luată din albia fluviului de lângă Viena, un memento tactil al puterii fluviului de a modela terenul“, spune guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite