FOTO VIDEO Turneul Internaţional al Dunării intră în România la finalul lunii august. Ce primari „se dau în bărci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sfârşitul lunii august Tuneul Internaţional Dunării ajunge la Tulcea FOTO Adevărul
La sfârşitul lunii august Tuneul Internaţional Dunării ajunge la Tulcea FOTO Adevărul

Ştefan Ilie, primarul din localitatea Luncaviţa, este primul care a confirmat participarea la Turneul Internaţional al Dunării, ediţia 2013. Anul trecut, edilul de Luncaviţa a dat la rame alături de primarul din Jurilovca (destinaţie de excelenţă în acest an), iar acum invită cât mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale să i se alăture în acest demers de promovare a judeţului Tulcea.

Partea română a Turneul Internaţional al Dunării (TID) începe pe data de 25 august, la ora 8:00, la punctul de trecere a frontierei Chiciu (Călăraşi), odată cu intrarea în ţară a convoiului cu participanţii din celelalte ţări. Se termină pe 4 septembrie 2013 la Sf. Gheorghe, odată cu petrecerea oficială de închidere a TID 2013. În România vor fi parcurşi, în total, 424 kilometri. TID ajunge la Luncaviţa pe 30 august.

Turneul a fost organizat, pentru prima dată, în 1956: s- pornit din Bratislava, cu punct final Budapesta. Ulterior, cu aproape fiecare an, s-a extins participând la organizarea acestuia din ce în ce mai multe ţări riverane. Timp de 38 de ani, începând din anul 1969 şi până în 2007, turneul a avut ca punct de start orasul Ingolstadt din Germania şi punct final Silistra, Bulgaria.

România nu a avut participanţi în acest turneu până în anul 2007, când un echipaj format din trei persoane într-un caiac a intrat pentru prima oară în acest turneu de la Olteniţa până la Silistra, pe o porţiune de numai 55 kilometri.

„Tour International Danubien“ (TID) este cel mai lung turneu anual internaţional de caiac, canoe şi canotaj din lume organizat pe Dunăre, în lungime de aproximativ 2.516 de kilometri. Porneşte de la Ingolstadt, Germania şi se încheie, de doar câţiva ani, la Sf. Gheorghe, România.

Înscrieri în TID

Data limită pentru înscrierile la ediţia cu numărul  58 a TID pe partea română era 15 iunie 2013, iar taxa de înscriere pe partea română este 30 euro.
În limita locurilor disponibile se vor primi cereri de înscriere şi după data limită de 15 Iunie 2013 însă taxa de înscriere va fi 50 de euro.


Apelul lui Ştefan Ilie

„Pentru a continua frumoasa şi inedita experienţă de anul trecut, când împreună cu Primarul Comunei Jurilovca, Eugen IOn, am parcurs şi noi o etapă TID, de la Luncaviţa la Tulcea,  în barca Asociaţiei Prodezvoltare Jurilovca, condusă de prietenul Paul Condrat, vâslind pentru colectivităţile noastre, vă invit să fim în acest an mult mai mulţi! Aşadar, vă rog să acceptaţi provocarea mea, ca pe 31 august, foarte de dimineaţă (orele 5:30-6:00) să plecăm cât mai mulţi aleşi locali de la Luncaviţa (mila nautică 62) la Tulcea, în bărci cu vâsle, canoe, caiace, pentru a parcurge împreună această antepenultimă etapă din acest atât de important turneu internaţional, pentru a fi prezenţi la Tulcea la Rowmania FEST 2013 – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, competiţie organizată de marele nostru tulcean Ivan PATZAICHIN, multiplu campion olimpic, sportiv de o inestimabilă valoare mondială!“, spune Ştefan Ilie.



Programul detaliat pe zile

25 august – Duminică – DUNĂRENI – km 329 – (D) – 46 de kilometri pe zi

26 august  – Luni – SEIMENI – km 289 – (D) – 40 de kilometri pe zi

27 august – Marţi – HÂRŞOVA – km 250 – (D) – 39 de kilometri pe zi

28 august – Miercuri – STĂNCUŢA – km 219 – (S) – 31 de kilometri pe zi

29 august– Joi – BRAILA – km 170 – (S) – 49 de kilometri pe zi

30 august - Vineri – LUNCAVIŢA – m 62 (Atenţie! Mile nautice) – (D) – 53 de kilometri pe zi

31 august  – Sâmbătă – TULCEA – m 38 (Atentie! Mile nautice) – (S) – 44 de kilometri pe zi

Rowmania FEST 2013 – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle

1 septembrie. – Duminică – TULCEA -  m 38 (Atentie! Mile nautice) – (S) - zi de odihnă

Rowmania FEST 2013 – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle

2 septembrie – Luni – MURIGHIOL – km 64 – (D) – 54/37 kilometri pe zi

3 septembrie  – Marţi – SF. GHEORGHE – km 4 – (S) – 60/44 kilometri pe zi

4 septembrie – Miercuri – INSULA SACALIN/MAREA NEAGRĂ – 8 kilometri pe zi

4 septembrie  – Miercuri seara – Petrecerea de închidere oficială TID 2012 la Sf. Gheorghe

5 septembrie – Joi – ora 7:00 – Plecarea cu vaporul înapoi către Tulcea

Mai citiţi şi:

GALERIE FOTO Turneul Internaţional al Dunării intră azi în judeţul Tulcea

Tulcea: Turneul Dunării s-a terminat în mare, la Sf.Gheorghe

 

harta romania tid
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite